Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Lefkadia

Lefkadia

lefkadia-1.jpg

Kaukasuksella, äärimmäisen mannerilmaston syleilemällä alueella Etelä-Venäjän Krasnodarissa viiniköynnös pystyy juuri ja juuri kasvamaan ilman, että se täytyy kaivaa maan alle suojaan kylmän talvikauden ajaksi. Täällä, Moldavanskoen kylässä, sijaitsee Lefkadian viinitila, joka näki päivänvalon vuonna 2006. Paria vuotta aiemmin alueella vieraillut Mikhail Nikolaev inspiroitui Kubanin luonnosta niin, että idea premium-tason venäläisistä viineistä syntyi. Mikhail sai vakuutettua ideallaan myös kuuluisan enologin Patrick Léonin, joka ryhtyi tilan konsultoivaksi viinintekijäksi. Sittemmin edesmenneen Léonin ansioluettelosta löytyvät vaatimattomat merkinnät työsuhteista mm. Mouton-Rothschildin, Opus Onen ja Château d’Esclansin tiluksilta.

Lefkadian viinitila sijaitsee samalla leveysasteella Bordeaux’n kanssa ja alueen maaperä koostuu tarhojen sijainnista riippuen kalkkikivestä, kalkkipitoisesta savesta sekä punasavesta. Vuodesta 2014 alkaen tarhoilla on noudatettu orgaanisia periaatteita ja kaikki rypäleet poimitaan käsin. Vuodesta 2008 alkaen viinitarhoja on konsultoinut Gilles Rey, joka Léonin tapaan on työskennellyt myös Mouton-Rothschildilla. Tarhoilla ei käytetä keinokastelua edes kuumimpina vuosina. Isänsä aloittamasta projektista vastuun kantaa nykyisin hänen poikansa Mikhail Mikhailovich Nikolaev, innokas maailmaa kiertänyt ja useassa eri maassa kasvanut heppu, jolla riittää energiaa vaikka muille jakaa. Lefkadian viinitalo oli alueen ensimmäinen tuottaja, jonka kellarit suunniteltiin hyödyntämään painovoimaa viinin liikuttamisessa. Rypäleet jäähdytetään ennen käymistä ja vinifioidaan viinityylistä riippuen terästankeissa, tammitynnyreissä, sementtitankeissa tai saviastioissa.

Lefkadian viinintuotanto jakautuu muutamaan sarjaan, joista Viinitien portfolioon on valikoitunut kalkkipitoiselta savimaalta ponnistavat Likuria Cabernet Franc ja usean eri lajikkeen White Blend, sekä äärimmäisen hienostunut perinteisellä menetelmällä valmistettu kuohuviini, jonka konsulttiapuna on toiminut upeista samppanjoistaan tunnettu Rodolphe Peters.