Häät tulossa?

Häät tulossa?

Elämäsi tärkeimmän päivän suunnittelusta ei muistettavaa puutu. Olivatpa juhlat pienet tai suuret, kannattaa suunnitelmien suhteen olla järjestelmällinen. Yksi iso ratkaistava kysymys on juhlien juomatarjoilu. Kuinka paljon, minkä kanssa ja mitä juotavaa? Keräsimme alle muistilistan mitä sinun tulisi huomioida suunnitellessasi juomia häihin.

Käy läpi päivän aikataulu ja listaa ylös hetket, jolloin tarvitsette viiniä.

Päivä alkaa valmistautumisella. Kuohuviini kaasotiimille korostaa päivän ainutlaatuisuutta. Tähän hetkeen loistava valinta on kevyt, matala-alkoholinen ja helposti lähestyttävä kuohuviini. Esimerkiksi Dissegna Prosecco Rosé Extra Dry on varma valinta niin maultaan kuin pullon ulkoasultaan.

Mitä takapenkillä “Tahdon” jälkeen? Hääautossa nauttimastanne samppanjasta voi hyvinkin muodostua vuosipäiväviininne. Siksi tähän viiniin kannattaa panostaa ja tehdä valinnasta mieleenpainuva. Meidän mielestämme takuuvarma valinta on Champagne La Chouette de Champillon Grand Cru Brut, legendaarisen pöllösamppanjan Grand Cru -versio.

Skål tuoreelle hääparille! Saavuttuanne hääpaikalle on aika nostaa malja. Juhlan tuntua lisää perinteisellä menetelmällä valmistettu samppanja tai kuohuviini. Budjetista riippuen loistavia vaihtoehtoja alkumaljaksi ovat Champagne Le Bullet Brut tai Flors Blanques Cava Organic Reserva Brut. Molemmista viineistä löydät juhlan teemaan sopivaa iloisuutta ja raikkautta, mutta myös arvokkuutta. Tarvittaessa pöllösamppanja Chouette on saatavilla myös 1,5 l magnum-koossa.

Ruoka-aika! Ota keskusteluun mukaan ruoasta vastaava kokki tai catering-yritys, ja suunnitelkaa yhdessä mitkä viinit toimivat tarjoillun ruoan kanssa. Mikäli valinta tuntuu vaikealta, suosittelemme ruoan ja viinin paritukseen puna- ja valkoviiniä samalta tuottajalta. Lisäksi esimerkiksi italialaisen ruoan kanssa italialainen viini harvoin menee pieleen. Viinitien asiantuntijat auttavat mielellään ruoan ja viinin yhteensovittamisessa. Ole siis tarkemmin yhteydessä!

Jälkiruoka kruunaa dinnerin. Jälkiruokaviinit nostavat suosiotaan eikä syyttä! Hyvä jälkiruokaviini luo silauksen onnistuneen ruokailun päälle. Vuoden Viinit 2021 -kilpailun makeiden viinien kultamitalisti Tombolan makumaailmasta erottaa muun muassa kuivattua aprikoosia sekä appelsiininkuorta kokonaisuuden ollessa kuitenkin miellyttävän hapokas.

It’s time to party! Loppuillan juhlahulinoissa helppous astuu esiin. Onneksi tämä ei tarkoita, että laadusta pitäisi tinkiä. Tänä päivänä myös hana-pakkauksista löytyy huippuviinejä. Esimerkiksi BattenfeldSpanierin Riesling Trocken on erinomainen valinta, mikäli haluat laadukasta rieslingiä ilman pullojen kilinää.

Illan viimeiset hitaat ja pienet yöpalat. Kun ilta kääntyy laskuun, on yöpalan aika. Kokoa illan aikana vielä juomatta jääneet viinit yhteen pöytään, nosta oluet ja siiderit cooleriin, ja juhlavieraat hoitavat lopun. Olueksi suosittelemme Barcelonan auringon alta tullutta Moritz Original Lageria. Moritz on loistava valinta oluen ystäville myös koko juhlien ajaksi.

Tähän sanomme vain samppanja. Esimerkiksi Champagne La Chouette de Champillon Premier Cru Rosé Brut toimii tässä erittäin hyvin. Tämä tuskin sen enempää perusteluita tarvitsee.

Kuinka paljon on tarpeeksi?

Yksi suurimpia huolia on juoman määrä: mitä jos juoma loppuu kesken? Riittävään määrään vaikuttaa toki hääkansan janoisuus, mutta on myös muutamia hyviä muistisääntöjä juomatarpeiden laskemiseen. Yhdestä viinipullosta riittää 6-7 tarjoiluannosta kaadosta riippuen. Näin ollen 50 hengen tilaisuudessa tarvitaan kahdeksan pulloa, jotta jokainen vieras saisi tarjottavasta juomasta yhden kaadon. Lisäksi yhdestä hanapakkauksesta saa noin 24 annosta. Toiset juovat enemmän, toiset vähemmän. Siksi helppo muistisääntö onkin laskea viisi kaatoa per jokainen häävieras. Suosi myös magnum-pulloja!

Alkoholittomille muutakin kuin vettä ja limsaa.

Alkoholittomien juomien suosio kasvaa jatkuvasti. Onneksi tänä päivänä alkoholittoman juoman ei tarvitse olla pelkkää vettä tai limsaa. Varaa viidennes hääjuomista alkoholittomina vaihtoehtoina. Loistavia vaihtoehtoja ovat Kolonne / Null Riesling sekä Moritz Original 0,0% Lager. Muista myös, että myös alkoholia juovat saattavat haluta ottaa muutaman holittoman väliin.

Tästä vielä viinisuositukset mukaan
Vanhemmat artikkelit
Uudemmat artikkelit
Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin