
Coravin
Coravin on Massachusettsissa alkunsa saanut yritys, joka mahdollistaa viinin tarjoilun avaamatta pulloa. Coravin-järjestelmän keksi vuonna 2011 Greg Lambrecht ja kymmenessä vuodessa laitteesta on tullut lukuisten viiniravintoloiden ja viininharrastajien työväline jokapäiväisessä käytössä maailmanlaajuisesti.
Coravinin toiminta perustuu pieneen korkin läpäisevään neulaan ja argonkaasuun. Coravinin avulla viiniä voidaan kaataa lasiin pullosta, joka on yhä suljettu korkilla. Argonkaasu suojaa pulloon muodostuneen tyhjän tilan niin, ettei viini pääse hapettumaan. Näin ollen myös ravintoloissa voidaan tarjota harvinaisempia ja arvokkaampia viinejä laseittain ilman, että mahdollisesti muuten myymättä jäänyt loppupullo aiheuttaisi hukkakuluja.
Coravin palkittiin jo joulukuussa 2013 maailman innovatiivisimmaksi viinituotteeksi La Revue du Vin de Francen toimesta.