Lefkadia

Lefkadia

Kaukasuksella, äärimmäisen mannerilmaston syleilemällä alueella Etelä-Venäjän Krasnodarissa viiniköynnös pystyy juuri ja juuri kasvamaan ilman, että se täytyy kaivaa maan alle suojaan kylmän talvikauden ajaksi. Täällä, Moldavanskoen kylässä, sijaitsee Lefkadian viinitila, joka näki päivänvalon vuonna 2006. Paria vuotta aiemmin alueella vieraillut Mikhail Nikolaev inspiroitui Kubanin luonnosta niin, että idea premium-tason venäläisistä viineistä syntyi. Mikhail sai vakuutettua ideallaan myös kuuluisan enologin Patrick Léonin, joka ryhtyi tilan konsultoivaksi viinintekijäksi. Sittemmin edesmenneen Léonin ansioluettelosta löytyvät vaatimattomat merkinnät työsuhteista mm. Mouton-Rothschildin, Opus Onen ja Château d’Esclansin tiluksilta.

Lefkadian viinitila sijaitsee samalla leveysasteella Bordeaux’n kanssa ja alueen maaperä koostuu tarhojen sijainnista riippuen kalkkikivestä, kalkkipitoisesta savesta sekä punasavesta. Vuodesta 2014 alkaen tarhoilla on noudatettu orgaanisia periaatteita ja kaikki rypäleet poimitaan käsin. Vuodesta 2008 alkaen 210 hehtaaria kattavia viinitarhoja on konsultoinut Gilles Rey, joka Léonin tapaan on työskennellyt myös Mouton-Rothschildilla. Tarhoilla ei käytetä keinokastelua edes kuumimpina vuosina. Isänsä aloittamasta projektista vastuun kantaa nykyisin hänen poikansa Mikhail Mikhailovich Nikolaev, innokas maailmaa kiertänyt ja useassa eri maassa kasvanut heppu, jolla riittää energiaa vaikka muille jakaa. Lefkadian viinitalo oli alueen ensimmäinen tuottaja, jonka kellarit suunniteltiin hyödyntämään painovoimaa viinin liikuttamisessa. Rypäleet jäähdytetään ennen käymistä ja vinifioidaan viinityylistä riippuen terästankeissa, tammitynnyreissä, sementtitankeissa tai saviastioissa. 225-500-litraiset tammitynnyrit ovat pääasiassa ranskalaisia, Taransaud’n ja François Frèresin valmistamia, joskin seassa on myös muutamia unkarilaisia tynnyreitä. Kirkastusprosessissa ei käytetä eläinperäisiä aineita.

Viinitien portfolioon on valikoitunut Likuria-sarjan kalkkipitoiselta savimaalta ponnistavat Cabernet Franc ja usean eri lajikkeen White Blend. Lisäksi saimme pienen erän äärimmäisen hienostunutta perinteisellä menetelmällä valmistettua kuohuviiniä, jonka konsulttiapuna on toiminut upeista samppanjoistaan tunnettu Rodolphe Peters. Temelion-sarjaan kuuluvia kolmea eri kuohuviiniä valmistetaan yhteensä vain 20 000 pulloa vuodessa.

Lefkadian viinintuotanto jakautuu muutamaan sarjaan vuosituotannon ollessa noin 650 000 pulloa.

Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin