Roland Lavantureux

Roland Lavantureux

Ensimmäiset Lavantureux'n perheen Lignorellesin kylän tarhoilta 1960-luvulla valmistetut viinit nautittiin asiaankuuluvasti ystävien ja perheen kesken. Kun oma osuus viineistä oli saatu, Marine ja Gervais Lavantureux alkoivat myydä osan tilan viineistä klassisissa 132-litraisissa feuillettes-tynnyreissä Auxerren ja Pariisin alueille. Täytyi kuitenkin odottaa vuoteen 1979 saakka, kunnes heidän Beaunessa opintonsa suorittanut poikansa Roland pullotti tilan ensimmäiset viinit ja antoi niille oman nimensä. Yhdessä vaimonsa Brigitten kanssa Roland nelinkertaisti vanhempiensa 5-hehtaarisen tilan ja pullokaupan myötä alkoi laajentaa markkinoitaan muualle Ranskaan ja maan rajojen ulkopuolelle.

Vuonna 2010 veljekset Arnaud ja David tulivat mukaan tilan toimintaan ja jo parin vuoden päästä laajensivat tilan kellareita mahdollistaakseen tulevaisuuden kasvuprojektit. Arnaud otti vastuulleen tilan tarhat ja kellarin, ja David markkinoinnin ja myynnin. Veljekset ottivat yhdessä haltuun äitinsä vanhempien historialliset alueet Bourgogne Epineulista ja Bourgogne Tonnerresta, ja näiden yli 50-vuotiaiden tarhojen viinit julkaistiin ensimmäistä kertaa vuonna 2020. Tilaisuuden tullen veljekset ovat haalineet itselleen myös lisää palstoja, mistä merkittävimpänä onnistumisena kertoo Premier Cru -tarha Vau de Veyssa omistamien köynnösrivien lisääntyminen. Nyt tarhoja on 25 hehtaarin verran.

Tila haluaa tuottaa Chablis'n viinejä, jotka ovat intensiivisiä, runsaita ja eläväisiä. Tarhoilla työskennellään niiden biodiversiteettiä vaalien ja erityisesti yli 60-vuotiaiden köynnösten elinvoimaisuudesta huolehditaan ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavin tavoin. Köynnösrivien välejä kynnetään, jotta maaperä saa ilmaa ja köynnösten juuret joutuvat hakeutumaan syvälle kalkkikiviseen pohjamaahan etsiessään vettä ja mineraaleja. Vuonna 2020 aloitettiin konversio luonnonmukaiseen viininviljelyyn. Eri palstojen rypäleet vinifioidaan erillään ja kellareissa käytetään viinistä ja vuosikerrasta riippuen niin terästankkeja kuin tammitynnyreitä. Veljekset tuottavat useita yksilöllisiä viinejä eri palstoilta, ja näinollen jokaisella viinillä on oma tarinansa kerrottavanaan.

Tilan vuosituotanto on noin 150 000 pulloa.

https://chablis-lavantureux.fr/en/


Sulje (esc)

Grand Crew

Me Viinitiellä uskomme, että Suomi on valmis parempaan viini- kulttuuriin. Ihmiset janoavat laatua, vastuullisuutta ja tarinoita yhä useammassa lasissa. Siksi haluamme olla entistäkin enemmän tämän kulttuurimuutoksen soihdunkantajia ja tuoda paremmat viinit kaikkien saataville.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin