Castro Candaz

Castro Candaz

Castro Candaz on Raúl Pérezin ja Rodrigo Méndezin viiniprojekti Ribeira Sacran pohjoisosassa. Amandin ala-alue oli Raúlille entuudestaan tuttu, sillä yhdessä Guimaron kanssa hän oli valmistanut alueella La Penitencia ja El Pecado -viininsä. Raúlia onkin tituleerattu modernin Ribeira Sacran isäksi. Amandi on historiallisesti tunnettu Ribeira Sacran parhaimpana alueena rypäleiden viljelyyn, sillä siellä rypäleet saavuttivat kypsyyden muita alueita varmemmin, ja näin ollen myös viljelijöille maksettiin rypäleistä parempaa hintaa. Raúl ja Rodri suuntasivat projektiaan varten kuitenkin vähemmän tunnetulle La Chantadan ala-alueelle, sillä ilmastonlämpenemisen myötä Amandi voi tulevaisuudessa olla vähemmän suotuisa alue raikkaiden viinien valmistukseen. La Chantadassa ilmasto on viileämpi, tarhat Sil-joen laajetessa laakeampia, ja maaperässä on enemmän graniittia liuskekiven sijaan. Viileästä alueesta huolimatta herrat ajoittavat sadonkorjuunsa ennen Amandin rypäleiden poimimista, sillä tarkoituksena on tehdä viinejä, joissa on tuntuva hapokkuus ja tasapainoinen alkoholipitoisuus.

La Chantadassa on alueen sisäänpäinkääntyneisyyden vuoksi lähestulkoon mahdoton hankkia omia tarhoja. Lukuisista yrityksistä huolimatta viljelijä, jolta Raúl ostaa pääosan rypäleistään, ei ole suostunut myymään tarhaa hänelle, muttei myöskään veloita häneltä vuokraa. Kenties Valtuillesta kotoisin oleva Raúl ja Meañosta kotoisin oleva Rodri koetaan alueella ulkopuolisina. Alueen tarhojen fragmentoitumista kuvaa se, että 1,5 ha kokoisella tarha-alueella saattaa olla jopa 20 eri viljelijää! Ensimmäinen tilan viini valmistettiin vuonna 2013 ja edelleen viinit vinifioidaan vuokratuissa tiloissa. Joka vuosi herrat pyrkivät löytämään lisää tarhoja projektiaan varten, minkä johdosta tuotantomääriä on saatu kasvatettua, joskin maltillisesti. Herrojen on vuosien saatossa onnistunut vuokrata muutamia tarhoja ja parhain, hyvin jyrkkä 0,25 ha kokoinen palsta tuottaakin heidän ykkösviininsä, A Boca do Demon, jota valmistetaan 70-80-vuotiaista köynnöksistä vuosittain vain yhden ison tynnyrillisen verran.

Viininvalmistus on hyvin samanlaista kuin Raúlin Bierzon viineissä. Tertut käyvät kokonaisina - ihan jo siitäkin syystä, ettei alueella ole riittävästi sähköä rankojenpoistokonetta varten. Viinit käyvät luonnollisilla hiivakannoilla isoissa avoimissa tammiastioissa, jotka ovat noin 35 hehtolitran kokoisia. Rypäleiden kuorimassaa painellaan mehun sekaan 2-3 päivän välein, kun Raúlista siltä tuntuu tai kun paikalla on joku tekemässä fyysistä työtä. Käymisen jälkeen viinit saavat maseroitua kuortensa kanssa jopa 70 päivän ajan ennen kuin viini puristetaan ja juoksutetaan käytettyihin 500-1500-litraisiin tammitynnyreihin kypsymään. Viinit kypsyvät tynnyreissä noin vuoden päivät seuraavaan sadonkorjuuseen saakka, jolloin ne suodatetaan suurpiirteisesti ja pullotetaan.

Nimensä Castro Candaz saa tiluksilla sijaitsevista ikivanhoista raunioista, jotka ovat jääneet rakennettujen patojen ja joen alle. Tänä päivänä tilalla valmistetaan neljää eri viiniä.

Tilan kokonaisvuosituotanto on noin 22 000 pulloa.

Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin