Balthasar Ress

Balthasar Ress

Balthasar Ressin tarina syntyi halusta olla vieraanvarainen muille. Vuonna 1870 Hattenheimin kylään perustettu Ressin majatalo loi perustan vuodesta 1989 alkaen Saksan laatuviinintuottajien VDP-järjestöön kuuluneelle viinitilalle, joka nykyäänkin vaalii alueen pitkää gastronomista perintöä ja sen tarjoamista alueen vierailijoille.

Neljännessä ja viidennessä sukupolvessa Stefan ja Christian Ress jatkavat tilan maineen kasvattamista yhdessä päivittäisestä toiminnasta vastaavan Markus Rollin ja kellarimestari Stephan Sängerin kanssa. Jopa 70% perheyrityksen Rüdesheimissa, Oestrichissa, Hattenheimissa ja Hallgartenissa sijaitsevista tarhoista on Erste ja Grosse Lage -luokiteltuja. Tarhoja on yhteensä 50 hehtaaria ja niillä keskitytään 90% Rieslingin ja 10% Pinot Noirin viljelyyn. Vuodesta 2010 alkaen tarhoja on asteittain alettu hoitaa luonnonmukaisin menetelmin, ja vuosikerrasta 2019 alkaen kaikki tilan viinit on sertifioitu luomutuotantoon. Myös joitakin biodynaamisuuden oppeja hyödynnetään tilan toiminnoissa.

Ressin viinit tunnetaan runsaudestaan, jonka niille takaa poikkeuksellisen pitkä sakkakypsytys. Parhaimmillaan spontaaneja käymisiä seuraava sakkakypsytys ulottuu jopa 60 kuukauteen! Sakkakypsytys myös suojaa viinejä hapettumiselta, jolloin niiden luonnollinen raikkaus ja puhdaspiirteisyys säilyy ikääntymisestä huolimatta. Kypsytysastioina käytetään niin terästankkeja kuin puisia astioita.

Tilan vuosituotanto on noin 300 000 pulloa.

https://en.balthasar-ress.de/

 

Sulje (esc)

Grand Crew

Me Viinitiellä uskomme, että Suomi on valmis parempaan viini- kulttuuriin. Ihmiset janoavat laatua, vastuullisuutta ja tarinoita yhä useammassa lasissa. Siksi haluamme olla entistäkin enemmän tämän kulttuurimuutoksen soihdunkantajia ja tuoda paremmat viinit kaikkien saataville.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin