Rajallisen saatavuuden aarteet

Rajallisen saatavuuden aarteet

Viinitien missio on luoda parempaa viinikulttuuria ja työskentelemme päivittäin missiomme eteen viinityyliin ja hintaan katsomatta. Arkeen sopivien viinien lisäsi valikoimaamme lukeutuu viinimaailman aarteita, joiden saatavuus on rajallinen ja tästä syystä myös markkinahinta on viinipullon keskihintaa tuntuvasti korkeampi. Nämä viinit säilömme mielellämme kellareihimme odottamaan erityisen merkityksellisiä hetkiä ja moni näistä viineistä myös paranee kypsyessään. Nappaa vinkit talteen esimerkiksi loppuvuoden juhlia ajatellen!

Recaredo Turo d’en Mota Corpinnat Brut Nature 2007

https://www.alko.fi/tuotteet/954043/Turo-d-en-Mota-de-Recaredo-Corpinnat-Brut-Nature-2007/

 Espanjalaisten kuohuviinien parhaimmistoon lukeutuva viini on biodynaamisesti toimivan perheyrityksen lippulaivaviini. Cavan tuotannosta irtautumisen jälkeen Recaredon viinit on tunnettu Corpinnat-nimikkeellä ja tämä Xarel-losta tehty kuohuviini on kypsynyt sakan päällä pullossa huimat 120 kuukautta! Intensiivinen, viipyilevä, ja monet samppanjat kalpenemaan saava viini vakuuttaa kenet tahansa.

 

JM Sélèque Soliste Meunier Extra Brut 2016

https://www.alko.fi/tuotteet/943685/J-M-S-l-que-Soliste-Meunier-Champagne-Extra-Brut-2016/

 Viljelijätuottajien kärkikastiin tiensä nopeasti raivannut Jean-Marc tunnetaan erityisesti Pierryn kylän Meunier-viineistään. Perusviini käy niin tammi- kuin sementtiastioissa, ja kuplat viiniin tuovan toisen käymisen jälkeen viini kypsyy neljän vuoden ajan ennen uudelleenkorkitusta. Runsaan omenainen ja pähkinäinen suutuntuma, jonka tuntuva hapokkuus läpileikkaa.

 

Huré Frères 4 Éléments Pinot Noir Extra Brut 2015

https://www.alko.fi/tuotteet/951646/Hur-Fr-res-4-l-ments-Pinot-Noir-Champagne-Extra-Brut-2015/

 Suomessa viime kevään Grand Champagnessa vierailleen ja viinityylillään lukuisat samppanjanrakastajat vakuuttaneen tuottajan 4 Éléments -sarja tuottaa yhden vuosikerran, yhden rypäleen ja yhden tarhan viinejä uniikilla visiolla. Perusviini saa runsautta tammitynnyrikäymisestä ja pullokypsytys kestää 3,5 vuoden ajan. Erittäin elegantti mousse tekee viinistä huikean hienostuneen ja viini on omiaan illallispöydässä.

 

Knoll Ried Loibenberg Riesling Smaragd 2020

https://www.alko.fi/tuotteet/936342/Knoll-Loibenberg-Riesling-Smaragd-2020/

 Wachaun huipputuottajien joukkoon lukeutuva Emmerich Knoll tunnetaan pitkäikäisten itävaltalaisviinien luojana. Etiketeissä komeileva Saint Urbanin viinintuottajien ja viinitarhojen pyhimys on tuttu näky viininkeräilijöiden kellareissa, joissa viinipullot kypsyvät vuosien ajan intensiivisen hedelmäisyytensä ansiosta. Smaragd-luokiteltuna viininä rypäleiden annetaan kypsyä erityisen pitkään, minkä myötä viini on runsaan täyteläinen ja konsentroitunut.

 

Zarate Balado Albariño 2019

https://www.alko.fi/tuotteet/949066/Zarate-Balado-Albari-o-2019/

 Espanjan Rías Baixas on viime vuosina tullut tutuksi yhä useammalle viininnauttijalle hedelmäisten ja raikkaiden albariñojensa ansiosta. Eulogio Pomaresin luotsaama Zaraten perhetila on valittu maailman 100 parhaan viinitilan joukkoon, eikä suotta. Tässä 0,3 hehtaarin kokoiselta tarhalta valmistetussa viinissä on intensiteettiä, joka juontaa varttamattomien viiniköynnösten 70-vuotiseen ikään. Sakkakypsytyksen myötä viinin suutuntumassa on runsautta, joskin kokonaisuutta kannatteleva voima tulee merellisen ilmaston rypäleisiin tuomasta hapokkuudesta, jonka myötä viini on parhaimmillaan muutaman vuoden pullokypsytyksen jälkeen.

 

Tenuta delle Terre Nere Etna Rosso Prephylloxera 2020

https://www.alko.fi/tuotteet/949491/Terre-Nere-Etna-Rosso-Prephylloxera-Le-Vigna-di-Don-Peppino-2020/

 Vastikään Suomessa vierailleen ja Etnan viinit tunnetuksi tehneen tuottajan huippuviini valmistetaan Calderara Sottanan tarhalta. Viinikirva ei ole koskaan tehnyt tuhojaan tarhalla, joten varttamattomat köynnökset ovat jopa 150-vuotiaita. Pinot Noiriin ja Nebbioloon usein verrattu Nerello Mascalese tuottaa punahedelmäisiä viinejä, joissa on runsaasti kypsymisen mahdollistavaa hapokkuutta ja tanniinisuutta. Tämä viini säilyy kellarissa yli vuosikymmenen ajan – mikäli viininkeräilijällä itsellään riittää kärsivällisyyttä!

 

Oddero Barolo Villero 2017

 

https://www.alko.fi/tuotteet/907046/Oddero-Barolo-Villero-2017/

 Kysyntä Piemonten viinejä kohtaan on kasvanut viime vuosina eksponentiaalisesti. Tämä kuuluisan perhetilan tarhaviini tuotetaan Castiglione Falleton kylässä sijaitsevalta palstalta, joka on vain 0,8 hehtaarin kokoinen. Isoissa tammitynnyreissä vajaat kolme vuotta kypsynyt viini paranee pullossa ja ennen nauttimista viini kannattaa vielä dekantoida sen aromaattisen moniulotteisuuden maksimoimiseksi. Klassista Baroloa parhaimmillaan.

 

Artadi Viña el Pison 2018

https://www.alko.fi/tuotteet/925001/Artadi-Vi-a-El-Pison-2018/

 Riojan kuuluisa perheomisteinen Artadin tila valmisti ensimmäisen vuosikerran Viña el Pisonia vuonna 1991. Viini tehdään 2,4 hehtaarin kokoiselta tarhalta, jonka köynnökset on istutettu vuonna 1945. Laatuerimielisyyksien johdosta Artadi irtautui Riojan appellaatiosta joulukuussa 2015 eikä täten enää käytä etiketeissään Crianza, Reserva tai Gran Reserva -merkintöjä, sillä heidän mielestään laatu tehdään tarhoilla eikä kellareissa. Tämä viini kypsyy hienosti vielä 10–20 vuoden ajan.

 

Castillo Ygay Gran Reserva Especial 2011

https://www.alko.fi/tuotteet/934858/Castillo-Ygay-Gran-Reserva-Especial-2011/

 Marqués de Murrietan Castillo Ygayn vuosikerta 2010 valittiiin maailman parhaaksi viiniksi vuonna 2021, jolloin myös tilan viinintekjä María Vargas valittiin maailman parhaaksi viinintekijäksi. Tämä jos mikä todistaa, että Riojan vanhimman talon laatu on 170 vuoden olemassaolon jälkeen edelleen enemmän kuin kohdallaan. Viini kypsyy kahden vuoden ajan tammitynnyreissä, minkä jälkeen se jatkaa kypsymistään pullossa. Viiniä tehdään vain parhaimpina vuosina ja vuoden 2011 pullote on tilan uusin markkinoilla oleva vuosikerta viinistä.

 

Le Pin 2014

https://www.alko.fi/tuotteet/946892/Le-Pin-2014/

 Tämä viini todistaa, että Merlot voi tuottaa maailmanluokan viinejä. Pikkuruisessa kellarissa Pomerolissa valmistettava ja kypsyvä viini on Thienpontin kuuluisan perheen uniikki yksilö. Viinin maistamisesta, saati nauttimisesta, moni viininrakastaja haaveilee koko ikänsä. Suomeen viinin vuosikertaa 2014 saapui vain 2 pullon allokaatio, mikä kertoo viinin äärimmäisen pienestä tuotantomäärästä ja sen myötä harvinaisuudesta.

 

Torbreck Descendant 2018

https://www.alko.fi/tuotteet/939446/Torbreck-Descendant-2018/

 Barossa Valleyn klassikkotilan viini on tilan toisen kuuluisan viinin RunRigin pikkuveli. Viiniin käytettävät rypäleet saadaan köynnöksistä, jotka on istutettu RunRigin tarhan geeniperimästä. Aromaattisuutta ja eleganssia viiniin tuo Syrah-lajikkeeseen sekoitettu Viognier, jonka myötä viinin tanniinirakenne on voimakas, mutta silkkinen. Myös viinin kypsytyksessä pikkuvelimäisyys näkyy, sillä viini saa kypsyä tammitynnyreissä, joissa on aiemmin kypsynyt RunRig.

Vanhemmat artikkelit
Uudemmat artikkelit
Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin