Joulun punaviinit - Ultimaattinen lahjalista

Joulun punaviinit - Ultimaattinen lahjalista

Mitä lahjaksi hänelle, jolla on jo kaikkea? Tee testi tai nappaa alta vinkit pukin konttiin ja klikkaa viinit Alkon verkkokaupan koriin

Lahjaostokset? Hoidettu.

 

 


Somelieerille


Somelieerin slogan on “filtterit ennen sisältöä” ja joulun tärkeimmät hetket katsotaankin jälkikäteen instagram-feedistä.

Lahjaksi hänelle suosittelemme Pegasus Amaronea, joka on nimikkoeläimensä mukaisesti satumaisen kaunis, roteva ja voimakas. Pullon etiketti on täydellinen keräämään tykkäyksiä, sillä se on puhdasta kotimaista desginiä alá Pomeliina Puumala, joten lahjapaketin avattuaan ei Somelieeristä näy kun salamavalon räpsyt.


Pegasus Amarone della Valpolicella 29,98 €, Veneto, Italia

Roteva ja voimakas Amarone, joka on saanut täydet viisi tähteä Viinilehdeltä.

 

 

Hösääjälle

Hösääjälle lahjoissa tärkeintä on runsaus ja jatkojalostus, jos nyt sattuu lahjansa ehtiä avaamaan kun pitää pöytään vielä jotain pientä nostaa.

Lahjaksi hänelle suosittelemme Pegaus Appasimentoa. Viini on mehevä ja hilloinen, kuten suurin osa hösääjän kaapin sisällöstä. Hösääjä osaa myös arvostaa pullon kierrekorkkia, koska sen ansiosta syksyllä pulloon sujahtaa helposti myös itsetehdytt mehut.
Todennäköisin lause joka hösääjän suusta pääsee lahjan saadessaan on “oi minulleko, ei minulle olisi mitään tarvinnut”.Pegasus Appassimento, Veneto Italia

Täyteläinen ja mehevä sekoite Cabernet Sauvignonia, Merlot'a ja Corvinaa. Neljä tähteä Viinilehdeltä ja Edullinen ostos-maininta!

 

 

 

 

Nostalgikkolle


Nostalgikko arvostaa lahjoissaan historiaa, ja varsinkin henkilökohtaista historiaa. Tästä syystä hänellä on sopiva tarina tilanteeseen kuin tilanteeseen, jonka hän kertoo auliisti ja kysymättä. Aina.

Lahjaksi hänelle suosittelemme Ferraton Père & Fils Châteauneuf-du-Papea. Tämä perinteinen sekoiteviini on yhtä monipolvinen kuin nimensä ja tarinansa. Etiketissä komeilee kuva Suomen ensimmäisestä painetusta kirjasta ja se kuvaa suomalaisten ensikosketusta katolisuuteen, eli legendaarista Piispa
Henrikin ja Lalli-Pakanan kohtaamista. Itse Châteauneuf-du-Papen kylä on rakentunut Paavi Johannes 12:nnen vanhan kesäasunnon ympärille. Kaikki tämä takaa sen, että kun lahjapaketti aukeaa, on hetken hiljaista, kun nostalgikko pohtii, että mistä hän aloittaisi puhumaan tämän runsaudensarven kohdalla.Ferraton Père & Fils Châteauneuf-du-Pape 44,99 €, Rhône, Ranska

Täydet viisi tähteä ja maininta "Tyylikäs huippuviini" Viinilehden asiantuntijoilta. Châteauneuf-du-Pape on mehevä ja ja maanläheinen klassikko.

 

 

 

Hyggeilijälle

Hyggeilijä arvostaa lahjassaan, kuten jalkineissaan, lämpöä ja kotoisuutta.

Lahjasuositukseksi tällöin valikoituu luonnollisesti Torbreck Woodcutter Shiraz, tuo tumman marjainen, mehevä punaviini, jossa tammen tuoma mausteisuus lisää
hyggeilijän joulutunnelmaa entisestään. Lisää tämän lahjan kylkeen villasukat, niin
hyggeilijä hykertelee koko matkan ruokapöydästä takan äärelle.Torbreck Woodcutters Shiraz 29,99 €, Barossa, Australia

Kulttituottajan hilloinen ja tumman marjainen, super täyteläinen punaviini.

 

 

Tietäjälle


Tämä lahjan saaja arvostaa erityisesti laatua ja hän on tehnyt taustatyönsä asiassa kuin asiassa.

Todennäköisesti lahjan saadessaan hän tunnistaa viinin rypäletyypin ja alkuperämaan jo pelkästä lahjapaketin muodosta. Marqués de Murrieta Gran Reserva onkin lahjasuositus joka ilahduttaa vaativampaakin makupalettia sillä se on saanut useilta kansainvälisiltä viinikriitikoilta lähes täydet pisteet. Lisäksi talon viinintekijä valittiin maailman parhaaksi viinintekijäksi vuonna 2017 ja talo itse parhaaksi viinitilaksi 2015. Nämä siis tiedoksi lahjan ostajalle, koska lahjan saaja tietääkin nämä faktat jo ennalta.

 

Marqués de Murrieta Gran Reserva 61,50 €, Rioja, Espanja

Yli kahden vuoden ajan tammitynnyreissä kypsynyt Gran Reserva Riojan Top5 tuottajaan kuuluvalta Marqués de Murrietalta.

 

Foodielle


Tämä lahjan saaja on makuelämysten metsästäjä.

Hän yhdistelee ruokia, makuja, maailmoja jatunnelmia etsien aina sitä seuraavaa makunystyrät räjäyttävää yhdistelmää. Hän ei tyydy tavalliseen eikä kavahda erikoisuuksien edessä. Sen vuoksi suosituksemme lähtökohta on, että se sopii mahdollisimman monen maun kanssa yhteen. Tätä pohdittuamme totesimme että on vain yksi oikea lopputulos: Bread & Butter Pinot Noir. Viini joka nimensä mukaisesti sopii vaikka leivälle ja voille, olkoon ne vaikka itse väännetty hapanjuuri ja savustettu jalovoi. Pinot Noir rypäle tekee viinistä helposti lähestyttävän, sekä ruokaystävällisen.

Bread & Butter Pinot Noir 19,99 €, Kalifornia, USA

Mehevä Pinot Noir, jossa voi maistaa kalifornian auringon ja tammen paahteen.

 

 

YllätysvieraalleYhtäkkiä ovikello soi ja hän on oman pakettinsa kanssa oven takana. Jottet anna itsestäsi ajattelematonta ja tylyä mielikuvaa, on jotain tehtävä!

Ratkaisuksi suosittelemme tähän Borgogno Langhe Rossoa. Borgogno on Barolon alueen vanhin tuottaja jonka viinejä nautittiin jo italioiden yhdistymistä juhlivilla illallisilla. Ja en, en minäkään tiennyt että Italiat ovat joskus yhdistyneet. Suositusviini sisältää kolmea rypälelajiketta: Barberaa, Nebbioloa ja Dolcettoa joka tekee siitä erittäin monipuolisen. Näin ollen se passaa tilanteeseen kuin tilanteeseen ja siksi se on loistava hätävra joulun yllättäviin käänteisiin.

 

Borgogno Langhe Rosso 18,90 €, Italia

Täyteläinen ja ruokaystävällinen viini Piemonten alueelta Barolon vanhimmalta tuottajalta.

 

Selätä lahjaongelmat ja nappaa tästä kaikki viinit Alkon verkkokaupan koriin

Vanhemmat artikkelit
Uudemmat artikkelit
Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin