Borgogno on synonyymi Piemontelle

Borgogno on synonyymi Piemontelle

Borgogno teki ensimmäisenä tuottajana  pullotettua Baroloa 1800-luvulla. Nyt 200 vuotta myöhemmin laatuviinit valmistetaan luomumenetelmin, mahdollisimman vihreästi ja kestävästi, perinteisellä Langhen tyylillä.

Borgognon viinitila sijaitsee Barolon kylässä kukkulan laella. Maanviljelijä Bartolomeo Borgognon vuonna 1761 perustama tila on yksi Piemonten alueen vanhimmista ja arvostetuimmista viinintuottajista. Tilan viinejä on kiitelty kautta aikain huippulaatuisiksi ja tyylikkäiksi, ja talon nimi on monelle viinin­ ystävälle lähes synonyymi Piemonten upeille viineille.

Borgognon barolot ovat viininharrasta­jien suosiossa, eikä ihme. Tilan kellareissa parhaat vuosikerrat kehittyvät ja kypsyvät kymmeniä vuosia. Mutta Borgogno on paljon muutakin kuin upeita baroloja: tilalla tehdään Barbera d’Alba ­lajikeviiniä sekä Dolcetton, Barberan ja Nebbiolon yhdistelmästä Langhe Rossoa. Tilan rypäleet ilmentävät hienosti alueen ter­roiria ja lopputuloksena onkin tyylikkäitä ja arvostettuja, alueelleen uskollisia Piemonten viinejä.

Vaikka Borgognen tilalla on takana on pitkä historia, tilalla halutaan pitää katse tulevaisuudessa käyttämällä viljelyssä moderneja ja vastuullisesti kestäviä tuotantotapoja. Tilan viinit käyvät betoni­tankeissa spontaanisti, minkä jälkeen ne kypsyvät ranskalaisissa tammitynnyreis­sä. Viinit viimeistellään isoissa slavonia­laisissa tammitynnyreissä.

Alkosta on saatavilla viittä eri viiniä Borgognon tilalta. Kaikki niistä ovat saaneet hyvät arviot Viinilehdeltä.

Lue lisää Borgognon tuottajasta

Voit lukea ne kokonaisuudessaan osoitteessa viinilehti.fi

Tutustu Borgognon tarjontaan
Vanhemmat artikkelit
Uudemmat artikkelit
Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin