Raja

Raja

Raja Rieslingissä on kyse koko Viinitien jengin pitkäaikaisesta haaveesta, joka alkoi konkretisoitumaan keväällä 2012, kun saimme vuokrattua oman pienen palstamme Friedrich Beckeriltä. Pikkuruinen 0,2 hehtaarin palstamme sijaitsee Pohjois-Alsacessa Wissembourgin kaupungin laitamilla aivan Saksan rajalla, Vogeesien ja Haardt- vuorien yhtymäkohdassa. Ainutlaatuista on, että viini tehdään Saksan puolella Schweigenin kylässä, ja ranskalaisesta kasvupaikastaan huolimatta kyseessä on saksalainen viini.

Alsacen historia on lievästi sanottuna ollut myrskyisä. Jokaisen maailmanpalon yhteydessä maakunta on vaihtanut omistajaa – viimeisen 100 vuoden aikana 5 kertaa – ollen vuoroin Ranskaa ja vuoroin Saksaa. Viimeisimmässä jaossa nämä tarhat jäivät Ranskan puolelle, vaikka ne ovat historiallisesti olleet saksalaisomisteisia. Toisen maailmansodan jälkeen tarhat jäivät eristyksiin suljetun rajan toiselle puolelle, ja saksalaiset viinitarhurit eivät voineet tehdä muuta kuin katsella köynnösten villiintymistä rajalinjan toiselta puolelta. Vuonna 1955 Ranska ja Saksa pääsivät kuitenkin sopuun maankäytöstä ja Saksan annettua vastikkeeksi rajalinjan vesivaroja ja metsää, saksalaiset viininviljelijät pääsivät palaamaan tarhoilleen.

Riesling-tarhamme sijaitsee noin 300 metriä Saksan rajasta lounaaseen suuntautuvalla rinteellä. Vanhan saksalaisen viinilainsäädännön mukainen nimi rinteen tarhoille on ollut “Pfeiffenberg”, mutta nykyisten säännösten mukaan tätä ei saa enää etiketissä mainita. Pfeiffenberg on koostumukseltaan puhdasta kalkkikiveä, joten se tarjoaa erinomaiset puitteet laadukkaan Rieslingin kasvattamiselle.

Köynnökset ovat noin 45-vuotiaita ja istutettu 1970-luvun puolivälissä. Tarhojen konversio konventionaalisesta viljelystä luonnonmukaiseen aloitettiin keväällä 2012. Kaikki työvaiheet tarhalla tehdään käsin ja myös sadonkorjuu tehdään manuaalisesti. Tarhatyöskentelyssä pyritään luomaan mahdollisimman hyvät olosuhteet rypäleiden kypsymiselle pitkälle syksyyn. Yhtenä tärkeimpänä tarhatyön muotona on köynnösten lehtien karsimisprosessi. Tämän ansiosta tarhoilla on vältytty suuremmilta tautiongelmilta viimeisen 10 vuoden ajan. Tarha on usein viimeisiä alueen palstoja, jolla sadonkorjuu tehdään.

Avainsanoja tarhatyöskentelyssämme ovat biodiversiteetti, luonnon monimuotoisuuden kunnioittaminen sekä pikkutarkka käsityö. Jokainen vuosikerta valmistetaan eri tavalla, pyrkimyksenämme ymmärtää kunkin kasvukauden potentiaali. Avainsanoja viininteossamme ovat minimi-interventio kellarilla, spontaani käyminen ilman lisättyjä hiivoja, pitkä kypsytys hiivasakan päällä sekä puhtaude ja raikkauden vaaliminen. Tarkoituksena on tuoda esiin kalkkikivimaalla kasvaneen Rieslingin koko potentiaali.


Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin