Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Raja

Raja Rieslingissä on kyse koko Viinitien jengin pitkäaikaisesta haaveesta, joka alkoi konkretisoitumaan keväällä 2012, kun saimme vuokrattua oman pienen palstamme Friedrich Beckeriltä.

Pikkuruinen 0,2 hehtaarin palstamme sijaitsee Pohjois-Alsacessa Wissembourgin kaupungin laitamilla aivan Saksan rajalla, Vogeesien ja Haardt- vuorien yhtymäkohdassa. Ainutlaatuista on, että viini tehdään Saksan puolella Schweigenin kylässä, ja ranskalaisesta kasvupaikastaan huolimatta kyseessä on saksalainen viini.

Alsacen historia on lievästi sanottuna ollut myrskyisä. Jokaisen maailmanpalon yhteydessä maakunta on vaihtanut omistajaa – viimeisen 100 vuoden aikana 5 kertaa – ollen vuoroin Ranskaa ja vuoroin Saksaa. Viimeisimmässä jaossa nämä tarhat jäivät Ranskan puolelle, vaikka ne ovat historiallisesti olleet saksalaisomisteisia.

Toisen maailmansodan jälkeen tarhat jäivät eristyksiin suljetun rajan toiselle puolelle, ja saksalaiset viinitarhurit eivät voineet tehdä muuta kuin katsella köynnösten villiintymistä rajalinjan toiselta puolelta. Vuonna 1955 Ranska ja Saksa pääsivät kuitenkin sopuun maankäytöstä ja Saksan annettua vastikkeeksi rajalinjan vesivaroja ja metsää, saksalaiset viininviljelijät pääsivät palaamaan tarhoilleen.

Riesling-tarhamme sijaitsee noin 300 metriä Saksan rajasta lounaaseen suuntautuvalla rinteellä. Vanhan saksalaisen viinilainsäädännön mukainen nimi rinteen tarhoille on ollut “Pfeiffenberg”, mutta nykyisten säännösten mukaan tätä ei saa enää etiketissä mainita. Pfeiffenberg on koostumukseltaan puhdasta kalkkikiveä, joten se tarjoaa erinomaiset puitteet laadukkaan rieslingin kasvattamiselle.

Köynnökset ovat noin 40-vuotiaita ja istutettu 1970-luvun puolivälissä. Tarhojen konversio konventionaalisesta viljelystä luonnonmukaiseen aloitettiin keväällä 2012. Kaikki työvaiheet tarhalla tehdään käsin ja myös sadonkorjuu tehdään manuaalisesti. Tarhatyöskentelyssä pyritään luomaan mahdollisimman hyvät olosuhteet rypäleiden kypsyttämiselle pitkälle syksyyn.

Avainsanoja tarhatyöskentelyssä: ”Biodiversiteetti, luonnon monimuotoisuuden kunnioittaminen, pikkutarkka käsityö”

Avainsanoja viininteossa: ”Minimi-interventio kellarilla, spontaani käyminen ilman lisättyjä hiivoja, kypsytys hiivasakan päällä, puhtaus, raikkaus, kalkkikivimaalla kasvaneen rieslingin potentiaalin tuominen esiin”.

Raja

Raja 1.jpg

Raja Rieslingissä on kyse koko Viinitien jengin pitkäaikaisesta haaveesta, joka alkoi konkretisoitumaan keväällä 2012, kun saimme vuokrattua oman pienen palstamme Friedrich Beckeriltä.

Pikkuruinen 0,2 hehtaarin palstamme sijaitsee Pohjois-Alsacessa Wissembourgin kaupungin laitamilla aivan Saksan rajalla, Vogeesien ja Haardt- vuorien yhtymäkohdassa. Ainutlaatuista on, että viini tehdään Saksan puolella Schweigenin kylässä, ja ranskalaisesta kasvupaikastaan huolimatta kyseessä on saksalainen viini.

Alsacen historia on lievästi sanottuna ollut myrskyisä. Jokaisen maailmanpalon yhteydessä maakunta on vaihtanut omistajaa – viimeisen 100 vuoden aikana 5 kertaa – ollen vuoroin Ranskaa ja vuoroin Saksaa. Viimeisimmässä jaossa nämä tarhat jäivät Ranskan puolelle, vaikka ne ovat historiallisesti olleet saksalaisomisteisia.

Toisen maailmansodan jälkeen tarhat jäivät eristyksiin suljetun rajan toiselle puolelle, ja saksalaiset viinitarhurit eivät voineet tehdä muuta kuin katsella köynnösten villiintymistä rajalinjan toiselta puolelta. Vuonna 1955 Ranska ja Saksa pääsivät kuitenkin sopuun maankäytöstä ja Saksan annettua vastikkeeksi rajalinjan vesivaroja ja metsää, saksalaiset viininviljelijät pääsivät palaamaan tarhoilleen.

Riesling-tarhamme sijaitsee noin 300 metriä Saksan rajasta lounaaseen suuntautuvalla rinteellä. Vanhan saksalaisen viinilainsäädännön mukainen nimi rinteen tarhoille on ollut “Pfeiffenberg”, mutta nykyisten säännösten mukaan tätä ei saa enää etiketissä mainita. Pfeiffenberg on koostumukseltaan puhdasta kalkkikiveä, joten se tarjoaa erinomaiset puitteet laadukkaan rieslingin kasvattamiselle.

Köynnökset ovat noin 40-vuotiaita ja istutettu 1970-luvun puolivälissä. Tarhojen konversio konventionaalisesta viljelystä luonnonmukaiseen aloitettiin keväällä 2012. Kaikki työvaiheet tarhalla tehdään käsin ja myös sadonkorjuu tehdään manuaalisesti. Tarhatyöskentelyssä pyritään luomaan mahdollisimman hyvät olosuhteet rypäleiden kypsyttämiselle pitkälle syksyyn.

Avainsanoja tarhatyöskentelyssä: ”Biodiversiteetti, luonnon monimuotoisuuden kunnioittaminen, pikkutarkka käsityö”

Avainsanoja viininteossa: ”Minimi-interventio kellarilla, spontaani käyminen ilman lisättyjä hiivoja, kypsytys hiivasakan päällä, puhtaus, raikkaus, kalkkikivimaalla kasvaneen rieslingin potentiaalin tuominen esiin”.