Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Ferraton Père & Fils

 Ferraton Père & Fils

Hermitage+From+Tournon.jpg

Jean Orëns Ferraton, viininviljelijän poika ja viininviljelijä itsekin perusti Ferraton Père et Filsin vuonna 1946 vaatimattomasti ostaen 0.3 hehtaarin kokoisen viinitarhan Hermitagesta ja istuttaen sinne köynnöksiä. Nämä Les Diogniersin palstalla kasvavat köynnökset tuottavat yhä osan rypäleistä, joista syntyy tilan Hermitage. Isänsä jalanjäljissä intohimon viineihin perinyt Michel päätti 1960-luvulla laajentaa isänsä bisnestä, ja hankki kotitilalleen lisää tarhoja muun muassa ottamalla haltuunsa De Boissieun tilan. Vuonna 1998 tarhoja alettiin hoitaa ensin luonnonmukaisin, ja sen jälkeen biodynaamisin menetelmin. Tukea konversioon ja uusien toimintatapojen sisäistämiseen Ferratonit saivat läheiseltä perhetutultaan, Michel Chapoutierilta. Yhteistyön tuloksena tilan Selections Parcellaires -viinit tehdään biodynaamisin menetelmin. Chapoutierin kanssa solmittu yhteistyösopimus säilytti Ferratonin tilan itsenäisenä, mutta vahvasti Chapoutierin ammattitaidon ja vankan aseman tukemana. Vuoteen 2000 mennessä kaikkia omia tarhoja hoidettiin biodynaamisin menetelmin, ja tänä päivänä viinitilan lähtökohtana on kunnioittaa maata ja luontoa kokonaisuudessaan. Aiemmin Chapoutierilla työskennellyt Michelin poika Samuel Ferraton vastasi pitkään tilan toiminnasta, mutta päädyttyään pyörätuoliin vuonna 2002 vakavan moottoripyöräonnettomuuden seurauksena, Samuel joutui vähentämään vetovastuutaan tilan pyörittämisestä. Michelin ollessa jo liian vanha huolehtimaan tilasta itsekseen päätyi se lopulta Chapoutierin haltuun vuonna 2006. Ferratonin tarhoista ja viinintuotannosta vastaa kuitenkin edelleen tilan oma, itsenäinen tiimi, ja vuodesta 2005 alkaen pääviinintekijänä on toiminut Damien Brisset. Hänen myötään tammen käyttö tilan viinien kypsytyksessä on vähentynyt ja viineistä on tullut aiempaa hienostuneempia.

Omien Hermitagessa, Crozes-Hermitagessa ja Saint-Josephissa sijaitsevien 15 hehtaarin alueen kattavien viinitarhojen lisäksi Ferraton toimii négociantina ostaen rypäleitä muilta paikallisilta viljelijöiltä Côte-Rôtien, Condrieun, Cornas’n, Châteauneuf-du-Papen, Côtes du Rhônen, Côtes du Rhône Villages Plan de Dieun and Tavel’n alueilta. Tila sijaitsee Tain l’Hermitagessa aivan Rhône-joen rannalla. Tila jatkaa edelleen kehittymistään ja monipuolistumistaan. Vuonna 2011 Ferraton julkaisi eri palstojen ominaispiirteitä esittelevän lieux-dits-sarjan, kun taas tilan Tradition-sarja kattaa Rhônen eri ala-alueilta peräisin olevat klassikkoviinit. Vuosien 2013-2018 aikana valmistuivat uudet tuotantotilat aivan Rhône-joen rannalle. Vuoden 2017 aikana Ferraton istutti 15 hehtaaria uusia tarhoja Saint-Pérayn, Saint-Josephin ja Crozes-Hermitagen alueille. Vuoteen 2020 mennessä tilalla on omistuksessaan jopa 25 hehtaaria biodynaamisesti viljeltyjä tarhoja, jotka sijaitsevat 200-400 metrin korkeudella merenpinnan yläpuolella.

Kaikki viininvalmistuksessa käytettävät rypäleet erotetaan rangoistaan, ja alkoholikäyminen tapahtuu lämpökontrolloiduissa, pinnoittamattomissa sementtitankeissa, joita löytyy eri kokoisina kunkin palstan satomäärien tarpeet huomioiden. Punaviinien malolaktinen käyminen tapahtuu tammitynnyreissä, jotta tammen aromit ja struktuuri integroituvat viiniin paremmin. Tilan kellareista löytyy sekä perinteisiä 225-litraisia että 600-litraisia alueelle tyypillisiä demi muid -tynnyreitä.