
Naotari
Vaikka Koba Kvatchrelishvili perusti Naotarin viinitilan yhdessä poikiensa Rezon ja Alexin kanssa vasta vuonna 2012, on perheessä tehty jo pitkään viinejä perinteisiä kvevrejä käyttäen. Kvarelin kaupungissa, Georgian itäosissa sijaitsevilla perheen omistamilla 3 hehtaarin viinitarhoilla viljellään valkoisia lajikkeita Kisiä, Khikhviä ja Rkatsitelia, sekä punaista Saperavia. Tarhat sijaitsevat pääasiassa soraisella, nopeasti kuivuvalla maaperällä Chikaanin kylän pohjoispuolella, missä ilmasto on kostea ja lämmin.
Koban koko viinifilosofia luottaa rypäleisiin, ja vuoden mittaan tarhoilla työskennellään luontoa kunnioittavin menetelmin ja väsymättä, jotta sadonkorjuun aikaan rypäleet ovat mahdollisimman elinvoimaisia ja terveitä. Näin viininvalmistus voidaan pitää yksinkertaisena ja äärimmäisen autenttisena, eikä viineihin tarvitse lisätä mitään ylimääräistä. Mitä tulee rypäleiden käyttämiseen viiniksi, Koba pitää itseään ennemminkin oppaana kuin väliintulijana. Viinit saavat käydä ajan kanssa, ja ne pullotetaan ilman suodatusta.
Tilan kokonaistuotanto on vain noin 5 000 pulloa vuodessa.
Come and join us in creating a better wine culture
We at Viinitie believe that Finland is ready for a better wine culture. People are thirsty for quality, responsibility and stories in more and more glasses. That's why we want to be even more torchbearers of this cultural change and make better wines available to everyone.
Join the Viinitie Grand Crew community and you are involved in making a better wine culture.
Powered by Shopify © 2023, Viinitie Oy