Skip to content
Muga

Muga

Yksi viinimaailman ikonisimmista paikoista on Haron kaupungissa, Riojassa sijaitseva Barrio de la Estación, josta aikanaan junat kulkivat Ranskaan kuljettaen mukanaan tynnyreitä, viiniä, ja viininvalmistuksellista osaamista. Itse asiassa tätä junayhteyttä on kiittäminen siitä, että Riojan aluetta ja alueen viinejä pidetään tänä päivänä yksinä viinimaailman klassikoista. Barrio de la Estación -korttelin alueella sijaitsee useita kuuluisia riojalaisia viinitiloja, joista yksi on vuonna 1932 Isaac Mugan ja Aurora Cañon perustama Mugan perhetila. Isaac Muga työskenteli aiemmin La Rioja Altan kellarimestarina, milloin hän myös tapasi tulevan vaimonsa Auroran. Tämän kerrotaan olleen erittäin tarkka maistaja ja pystyvänsä tunnistamaan viiniä maistaessaan mistä kylästä tai miltä tarhalta se oli tehty.

Piakkoin 100-vuotisjuhlallisuuksiaan viettävä tila on aina kuulunut Mugan perheelle. Isaac Mugan poikien Manuelin ja Isacínin lapset ovat tänä päivänä vastuussa tilasta ja kyse on todellakin perheyrityksestä, sillä viinintekijöinä kellarissa hääräävät Isacínin pojat, veljekset Jorge ja Isaac Muga, joista Jorge keskittyy punaviineihin ja Isaac valko- ja roseeviinien valmistukseen. Heidän serkkunsa, Manuelin lapset Manu, Juan, Eduardo ja Ana keskittyvät tilan johtamiseen, kommunikaatioon sekä viinien myyntiin. Riojan viinitiloista enää alle 20% on perheomisteisia, joten Mugalle perhe ja yhteiset jaetut arvot ovat kaikki kaikessa.

Nykyisiin tiluksiin perhetila siirtyi vasta vuonna 1970, vaikka kellarissa vieraillessa se vaikuttaa vähintäänkin yhtä vanhalta kuin muut korttelin tilukset. Muga oli ensimmäinen alueen tiloista, joka vuonna 1975 avasi ovensa vierailijoille. Tänä päivänä tilavierailut ovatkin yksi Bodegas Mugan merkittävimmistä panostuksista, sillä viinitilalla saattaa käydä jopa 40 000 ihmistä vuodessa. Tilan rypäleistä 70% saadaan omilta noin 300 hehtaaria kattavilta tarhoilta, jotka sijaitsevat pääasiallisesti Rioja Altan alueelta. Osa Viura- ja Garnacha-rypäleistä ostetaan 30 kilometrin päästä Najerillan laaksosta pitkäaikaisilta sopimusviljelijöiltä, mutta muut tarhat sijaitsevat viinitilan lähistöllä. Rypälerepertuaariin kuuluvat myös Tempranillo, Mazuelo eli Carignan, Graciano ja Malvasia. Tarhojen keski-ikä on noin 50 vuotta. Tarhatyöskentelyn apuna käytetään satelliittikarttoja, joiden myötä voidaan seurata köynnösten elinvoimaisuutta ja tautiuhkaa lehtien värin perusteella. Kartat auttavat myös sadonkorjuussa, jolloin eri palstojen rypäleet voidaan erottaa ja prosessoida erillään.

Viinit aloittavat käymisensä isoissa tammiastioissa, mistä ne käymisen ja käymisen jälkeisen noin 15 päivää kestävän maseraation jälkeen lapotaan pienempiin tynnyreihin luonnollista malolaktista käymistä ja kypsytystä varten. Mugalla työskentelee jopa neljä tynnyrinvalmistajaa, joista yksi vastaa isojen tammiastioiden teosta ja loput klassisten 225-litraisten barrique-tynnyreiden tuotannosta. Isaac Muga ostaa tammipuut yhdessä tilan tynnyrimestarin kanssa ranskalaisista Alliersin, Troncaisin ja Neversin metsistä. Kun tynnyreitä on käytetty viiden vuoden ajan, ne myydään eteenpäin viskituotantoon. Kaiken kaikkiaan tilan viininvalmistus on hyvin perinteikästä. Viinit lapotaan painovoiman avulla kynttilän valossa ja punaviinit kirkastetaan edelleen kananmunanvalkuaista käyttäen jopa 1,5 kuukautta kestävässä prosessissa. Kellarissa työskentelee jopa 40 henkilöä, ainakin kolminkertainen määrä muihin samankokoisiin viinitiloihin nähden.

Tilan kokonaisvuosituotanto on noin 1,5 miljoonaa pulloa.

Lue lisää!

Close (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hello, welcome to the world of wines!

The content of our online store is for adults only.

Restaurant customers, Remember to log in to the online store!

Search

Added to cart