
Celene
Maison Celene Bordeaux sai alkunsa vuonna 2015, kun kuohuviinien parissa vuosikymmeniä työskennellyt Maison de Cremant Ballarin osti Lannoyen perheen viinitarhat itselleen. Tarha-alueet sijaitsevat Garonnen itäpuolella Côtes de Bordeaux'n, Puisseguin Saint-Emilionin ja Saint-Emilion Grand Cru'n alueilla, minkä ansiosta rypäleet antavat viineihin monipuolisia piirteitä. Omia tarhoja Celenellä on 45 hehtaarin veran ja loppuja 150 hehtaaria kattavia tarhoja viljelevät sopimusviljelijät. Viininvalmistustilat sijaitsevat Haux'n kylässä ja viinit tuotetaan vuonna 1990 alkuperäalueeksi virallistetun Crémant de Bordeaux'n alla.
Celenen tarhoilla kasvaa alueelle tyypillisiä valkoisia ja punaisia lajikkeita, Sémillonia, Muscadellea, Cabernet Sauvignonia, Merlota, Cabernet Francia, Carmenèrea ja Petit Verdota. Kaikki Crémanteja varten käytettävät rypäleet poimitaan käsin ja puristetaan pneumaattisesti. Mehut saavat asettua 8-10°C lämpötilassa ennen käymisen alkamista. Ensimmäisen käymisen jälkeen viinit sekoitetaan ja pullotetaan toista käymistä varten. Toinen käyminen kestää tyypillisesti 6 viikon ajan. Viinit saavat kypsyä 1700-luvulla rakennetuissa maanalaisissa kalkkikivikellareissa, joissa lämpötila pysyy luonnollisesti 13°C tietämillä. Viinistä riippuen sakkakypsytys kestää 12-24 kuukauden ajan.
Osa tilan viineistä valmistetaan luomusertifioiduilta tarhoilta.
Tilan vuosituotanto on noin 1,3 miljoonaa pulloa.
https://celene-bordeaux.fr/en/
Come and join us in creating a better wine culture
We at Viinitie believe that Finland is ready for a better wine culture. People are thirsty for quality, responsibility and stories in more and more glasses. That's why we want to be even more torchbearers of this cultural change and make better wines available to everyone.
Join the Viinitie Grand Crew community and you are involved in making a better wine culture.
Powered by Shopify © 2023, Viinitie Oy