Skip to content
La Fiorita

La Fiorita

La Fioritan tarina sai alkunsa vuonna 1992, kun Roberto Cipresso perusti tilan yhdessä kahden yhtiökumppaninsa kanssa. Jo seuraavana vuonna tuotettiin tilan ensimmäiset viinit, jotka julkaisunsa jälkeen vuonna 1998 myytiin jokainen 3 Michelin-tähden ravintolalle Enoteca Pinchiorrille. Kolme vuotta myöhemmin Roberto kanssa viinejä valmistanut New Yorkista kotoisin oleva Natalie Oliveros osti tilan itselleen ja vuonna 2014 tuotettiin tilan ensimmäinen erä Rosso La Fioritaa. Vuodesta 2016 alkaen Natalien kumppanina kellarissa on toiminut konsultoiva enologi Maurizio Castelli ja bisneskumppanina Louis Camilleri. Vuonna 2017 alettiin uusien tiluksien rakentaminen Castelnuovo de Abateen, ja uudet näyttävät kellaritilat vihittiin käyttöön vuonna 2019. Saman vuoden alusta alkaen kaikki tilan viinit ovat olleet luomusertifioituja.

Viinitilan 9 hehtaaria kattavien tarhojen maaperä ja pinnanmuodot on tarkasti analysoitu, minkä ansiosta jokaista neljää erillistä palstaa voidaan hoitaa juuri niiden tarpeiden mukaan. Kaikki tilan rypäleet poimitaan käsin, ja niiden kypsyys varmistetaan karsimalla ylimääräisiä terttuja köynnöksistä véraisonin aikaan, eli kuorten muuttaessa värinsä vihreästä purppuraksi. Vaikka Brunello di Montalcinon DOCG-alueen sallittu satomäärä on 7000 kg / ha, korjataan La Fioritalla maksimissaan 6000 kg sato. Myös kerätyt rypäleet käydään tarkoin läpi ja vain laadukkaat yksilöt hyväksytään viinintuotantoon. Kellarista löytyy 50-70-hehtolitraisia sementtitankkeja, joissa rypäleet saavat ensin viikon verran käydä ja sen jälkeen maseroitua jopa 25 päivän ajan. Käymisen jälkeen viinien annetaan kehittyä ja kypsyä rauhassa kookkaissa 50-hehtolitraisissa slavonialaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä. Riserva-luokitellut viinit kypsyvät tynnyreissä jopa 36 kuukauden ajan. Brunelloja valmistettaessa aika on valttia, ja La Fioritan Brunellot julkaistaankin markkinoille aikaisintaan 4,5 vuotta sadonkorjuun jälkeen.

Toscana on maakuntana yhä hyvin patriarkaalinen, mutta pokkaa entiseltä aikuisten elokuvien näyttelijöltä Natalielta ei todellakaan puutu. Hyvin nopeasti italialaisen isoäidin kasvattaman neidon ilman kompromisseja valmistetut viinit ovat nousseet alueen kärkijoukkoon ja vastaanottanut lukuisia kansainvälisen viinimedian ylistyssanoja. Natalielta eivät ideat lopu kesken, mistä esimerkkinä viimeisin valikoiman viini, munanmuotoisissa sementtiastioissa käynyt roseeviini Ninfalia.

TIlan vuosituotanto on vajaat 70 000 pulloa.

https://www.lafiorita.com/en/home/home


Close (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hello, welcome to the world of wines!

The content of our online store is for adults only.

Restaurant customers, Remember to log in to the online store!

Search

Added to cart