
Domaine du Carrou
Rogerin perheen historia Sancerren alueella ulottuu 1700-luvun alkuun saakka. Vuonna 1950 Dominique Rogerin isä Maurice alkoi tuottaa viinejä Domaine du Carroun nimellä Buén kylässä. Kylän Sauvignon Blanc -tarhat sijaitsevat alueeseen nähden hyvin korkealla ja köynnökset kasvavat kolmella eri maaperällä, jotka tunnetaan nimillä terres blanches, caillotes ja silex. Tarhojen maaperää työstetään jatkuvasti, mikä rohkaisee köynnöksiä ulottamaan juurakkonsa syvälle kalkkikiviseen maaperään. Tarhoilla ei koskaan käytetä kasvi- eikä tuholaismyrkkyjä.
Kaikki viljellyt rypäleet poimitaan yhä käsin, vaikka koneellinen korjuu alueella on kasvamaan päin. Kellarissa työskennellään minimaalisen intervention menetelmin ja viinit käyvät spontaanisti luonnollisten hiivojen avulla. Tilan valkoviinit kypsyvät terästankeissa, jolloin niiden maaperästä lähtöisin oleva mineraalisuus tulee parhaiten esiin. Tilan viinit ovat kuin suoraan klassisista Sancerren oppikirjoista - raikkaita, hapokkaita ja hienon kompleksisia!
Come and join us in creating a better wine culture
We at Viinitie believe that Finland is ready for a better wine culture. People are thirsty for quality, responsibility and stories in more and more glasses. That's why we want to be even more torchbearers of this cultural change and make better wines available to everyone.
Join the Viinitie Grand Crew community and you are involved in making a better wine culture.
Powered by Shopify © 2023, Viinitie Oy