
Bass Phillip
Victorian Gippsland tunnetaan merellisestä ja viileästä ilmastostaan. Viinitarhoja alueella on vain vajaat 200 hehtaaria, mutta alue on painunut monen viininystävän mieleen tuottaessaan erityisen ekspressiivisiä viinejä. Gippslandin itä- ja länsi-osissa Cabernet Sauvignon kypsyy hienosti tuottaakseen runsaita punaviinejä. Alueen etelä-osa sen sijaan on merenläheisyytensä vuoksi tunnettu raikkaista chardonnay ja pinot noir -viineistään.
1800-luvulla eläneiden pioneerihenkisten George Bassin ja Arthur Phillipin mukaan nimetty, vuonna 1979 perustettu Bass Phillipin tila on keskittynyt nimenomaan tuottamaan viinejä Chardonnaysta ja Pinot Noirista. Viininvalmistuksessa ei tehdä kompromisseja ja tuotantoa ohjaa vahva kunnioitus ympäröivää luontoa kohtaan. Vuodesta 1993 alkaen tarhoja on hoidettu luonnonmukaisin menetelmin ja vuodesta 2002 alkaen myös biodynaamisesti. Kosmisten rytmien annetaan ohjata myös viininvalmistuksellisia toimenpiteitä, jolloin syntyvät viinit ovat mahdollisimman energisiä ja eloisia.
Tarhoilla olevia köynnöksiä leikataan huomattavasti satomäärien rajoittamiseksi, eikä viininviljelyssä turvauduta kastelujärjestelmiin. Satomäärien rajallisuutta kuvaa hyvin se, että yksi köynnös tuottaa tuskin puolikasta pulloa viiniä. Tarhat on myös istutettu Australian yleisiin tapoihin verrattuna poikkeuksellisen tiheään. Syvä ja mineraalipitoinen maaperä, luonnollinen kosteus ja valtameren tuomat viileät tuulet ovat omiaan tuottamaan hapokkaita ja aromeiltaan moniulotteisia viinejä. Harkitun ja yksityiskohtiin puuttuvan viininviljelyn ja kellaritoiminnassa noudatetun minimaalisen intervention periaatteiden myötä Bass Phillipin viineistä on muodostunut koko Gippslandin alueen viestinviejiä. Viinit valmistuvat luonnollisen hiivakannan avulla, niitä ei kirkasteta, ja myös pumppujen ja suodattimien käyttö sekä viinien lappoaminen pidetään minimaalisena.
Huhtikuusta 2020 alkaen Bass Phillipin viinintekijänä on toiminut Burgundissa perhetilaansa pyörittävä Jean-Marie Fourrier, joka yhdessä Burgundista hullaantuneen entisen IT-alan asiantuntijan Arthur Phillipin kanssa jakaa intohimon kompleksisiin ja teksturaalisiin viineihin. Tänä päivänä herrojen viinitarhat kattavat 12 hehtaaria.
Tilan vuosituotanto on noin 42 000 pulloa.
https://www.bassphillip.com/