Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Domaine de la Rectorie

Domaine de la Rectorie

Vigne 2 - Credits Pierre PARCÉ (1).jpg

Domaine de la Rectorie on veljesten Marc ja Thierry Parcén viinitila Välimeren rannikolla, Colliouressa, aivan Espanjan rajan tuntumassa. Paikallisten rypälelajikkeiden peittämät viinipalstat nousevat terassoituina ja jyrkkinä rannikolta noin 400 metrin korkeuteen ja meren vaikutus ilmastoon on välitön.

Domaine de la Rectorie tuottaa pääasiassa punaviinejä, mutta myös valkoviiniä, roséta ja makeita viinejä. Viinit edustavat Colliouren ja Banyulsin AOC-luokituksia, joiden ero ei ole maantieteellinen vaan käytössä olevan viininvalmistustekniikan määrittämä: Banyulsit ovat väkevöityjä viinejä, Colliouret puolestaan väkevöimättömiä.

Grenache, syrah, carignan, mourvèdre ja grenache gris -rypäleet kasvavat 30:llä eri palstalla, jotka kattavat noin 30 hehtaaria. Jokainen rypälelajike vinifioidaan erikseen. Tiiviisti kasvavat köynnökset ovat pitkälti yli 50-vuotiaita ja satomäärät ovat maltillisia. Maaperässä on savea, hiekkaa ja liuskekiveä. Välimereltä puhaltava tuulenvire viilentää ilmastoa etenkin kesällä, jolloin lämpömittarin lukemat kohoavat sisämaassa toisinaan sietämättömän kuumiksi. Kuivien valkoviinien sadonkorjuu ajoitetaan elokuun lopulle, punaviinien syyskuun alkuun. Aikainen sadonkorjuu mahdollistaa raikkauden säilyttämisen. Makeiden viinien sadonkorjuu tehdään myöhään, toisinaan vasta lokakuun puolella. Sadonkorjuut tehdään manuaalisesi.

Viinitarhat ovat kulkeneet Parcén suvussa jo yli vuosisadan. Viinitila syntyi pitkälti veljesten isoisoäidin Thérèse Parcén käsissä, joka huolehti tilasta yli viisi vuosikymmentä, aina vuoteen 1969. Kun nuoremmat sukupolvet olivat asettuneet muualle asumaan eikä Thérèselle ei löytynyt viinintekijää jatkajaksi, alkoi tila tuottamaan rypäleitä paikalliselle kooperatiiville.

Vuonna 1976 Thérèsen lapsenlapsenlapsi Marc palasi Banyulsiin ja aloitti työt perimällään viinitilalla. Vuonna 1981 hän pyysi veljeään Thierryä tulemaan paikalle tuuraamaan sairastunutta työntekijää. Myös Thierry vaimonsa ja pienen lapsensa kanssa päätti asettua suvun vanhoille kotikonnuille. Ainoa haaste oli siinä, ettei työ tuottanut tarpeeksi molempien veljesten elättämiseen. Thierry siirtyi töihin läheiselle viinitilalle. Kolmessa vuodessa hän oppi viininteon salat perinteikkäiltä viinintekijöiltä, joista osa oli paennut Espanjan 1930-luvun sisällissotaa Ranskan puolelle. Näiden vuosien aikana Thierrylle heräsi myös ajatus oman viinin tekemisestä. Marc lämpeni ajatukselle ja vuonna 1984 veljekset tekivät ensimmäisen oman viininsä. Hiljalleen toiminta syveni ja nykyään Domaine de la Rectorie vinifioi itse kaikki viinisä tuottaen kahdeksaa eri viiniä, joista jokainen edustaa ainutlaatuista Välimerellistä alkuperäänsä.