Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Domaine de la Pépière

Marc Ollivierin viinit ovat alueensa parhaimmistoa. Ne ovat herkullisia nuorina, mutta ikääntyvät myös elegantisti – eräät jopa vuosikymmeniä.

Ollivierin viinit ovat aitoa tavaraa. Viinit kypsyvät sakkojen päällä aina pullotukseen asti, mikä tapahtuu yleensä toukokuun lopulla. Harvinaisen pitkä sakkakypsytys tuo viiniin erinomaisen raikkauden, mikä tekee siitä täydellisen kumppanin kala- ja äyriäisruoille.

Pitkä kypsytys hiivasakkojen päällä on perinteinen tapa valmistaa Muscadet’ä, mutta siitä on tullut harvinaista, sillä useimmat tuottajat haluavat saada tuotteet nopeasti markkinoille. Kassakoneen kilinä pistää tuottajat käyttämään oikoteitä: saadakseen viininsä pikavauhtia kauppojen hyllyille, tuottajat joutuvat käyttämään teollisia starttihiivoja nopeuttaakseen käymisprosessia sekä lisäämään kellarin hämärässä entsyymejä, jotta hutiloiden valmistetun viinin aromaattisuus vetoaisi kuluttajaan. Tämän lisäksi he joutuvat useimmiten suodattamaan viinin järein menetelmin, jolloin osa sekä lisätyistä että luonnollisista aromeista jää suodattimeen, eikä päädy pulloon asti. Ei näin, toteaa Marc Ollivier!

Ollivier valmistaa viininsä biodynaamisten periaatteiden mukaan, eikä viineihin lisätä mitään ylimääräistä, kuten hiivoja tai entsyymeitä. Viinit ovat puhdaspiirteisyydessään erinomaisia sekä osuvia esimerkkejä siitä, mitä Muscadet voi parhaimmillaan olla. Eteenpäin katsova ja moderni viininteko on mahdollista ilman teollista lähestymistapaa ja traditioiden päälle tallomista, kuten Ollivierin puhdaspiirteiset ja herkulliset viinit osoittavat.

Käy seuraamassa tilan blogia:
http://domainedelapepiere.blogspot.com

Domaine de la Pépière

Loiren jokilaaksossa, noin 30 kilometria Bretagnen rannikosta, toimivan Marc Ollivierin viinit ovat alueensa parhaimmistoa. Ne voidaan nauttia nuorina, mutta ne myös ikääntyvät elegantisti – eräät jopa vuosikymmeniä. Maisdon-sur-Sèvressä sijaitseva Muscadet-talo Domaine de la Pépière valmistaa viininsä luomumetelmin pitkään hiivasakkakypsytykseen luottaen. 

Vuonna 1984 perustetun tilan nimi juontuu sanasta "pépie", joka tarkoittaa janoisuutta. Viinipalstoilla kävellessä ja maanpintaa katsellessa, janoisuus on helppo ymmärtää: maaperä on kuivaa, kallio pilkistelee paikoittain ja pienet kivet peittävät maata. Ideologiaan nojaten maaperästä pidetään hyvää huolta, eikä kemiallisia lannoitteita käytetä. Sadonkorjuut suoritetaan manuaalisesti ja rypäleet valikoidaan tarkoin. Viinit kypsyvät sakkojen päällä aina pullotukseen asti, mikä tapahtuu yleensä toukokuun lopulla. Harvinaisen pitkä sakkakypsytys tuo viiniin erinomaisen raikkauden, joka on omiaan kala- ja äyriäisruokien kumppanina.

Pitkä kypsytys hiivasakkojen päällä on perinteinen tapa valmistaa Muscadet-viinejä, mutta viime vuosikymmeninä menetelmän suosio on vajunut – useimmat tuottajat haluavat saada tuotteet nopeasti markkinoille. Saadakseen viininsä pikavauhtia kauppojen hyllyille, monet tuottajat turvautuvat oikoteihin ja käyttävät teollisia starttihiivoja sekä entsyymejä. Näin nopeutetaan käymisprosessia ja korjataan hutiloiden valmistetun viinin aromaattisuus sellaiseksi, että se vetoaisi kuluttajaan. Usein viinit myös suodatetaan järein menetelmin, jolloin osa sekä lisätyistä että luonnollisista aromeista jää suodattimeen, eikä päädy pulloon asti. Marc Ollivier ei vilppikeinoihin turvaudu, vaan häntä arvostetaan luonnollisten laatuviinien tuottajana ja asiantuntijana. Ollivier viinit ovat luomusertifioituja, mutta todellisuudessa Marc valmistaa viininsä biodynaamisten periaatteiden mukaan. Viineihin ei lisätä mitään ylimääräistä. Ollivierin puhdaspiirteiset viinit osoittavat, että eteenpäin katsova ja moderni viininteko on mahdollista ilman teollista lähestymistapaa ja traditioiden päälle tallomista.