Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Domaine Berthet-Bondet

Domaine Berthet-Bondet

Berthet-Bondet.jpg

Domaine Berthet-Bondet on juralainen pientila, jonka perustivat Chantal ja Jean Berthet-Bondet vuonna 1985. Tila sijaitsee Alppien vuoriston juurilla lähellä Sveitsin rajaa, reilut 80 kilometriä itään Burgundista. 10 hehtaaria kattavan luomusertifioidun viinitilan tarhat sijaitsevat Château-Chalonin ja Côtes-du-Juran appelaatioiden alueella. Château Chalonia pidetään yleisesti Juran arvostetuimpana laatuluokituksena, sillä sen maaperän kalkkikivikoostumus tarjoaa ainutlaatuiset olosuhteet laadukkaalle viininviljelylle.

Tilan ideologia on hyvin luonnonmukainen ja koko tuotanto on luomusertifioitua ja vegaanista. Modernia teknologiaa hyödynnetään rajallisesti ja tuotanto on pitkälti manuaalista ja työvoimaintensiivistä. Berthet-Bondet käyttää viininvalmistuksessa lähes yksinomaan villihiivoja. Poikkeuksen muodostaa tilan crémant-kuohuviini, jota varten Jean valmistaa "pied de cuve" -hiivaseoksen omien rypäleiden puristemehuista saatavista tarkoin valituista hiivakannoista. 

Tilan kevyemmät valkoviinit tuotetaan ouillé tai floral -tyylin terästankeissa. Sana ouillé tulee teknisestä termistä ouillage, joka viittaa viinitynnyrin täyttämiseen samalla viinillä, jotta haihtunut viini saadaan korvattua eikä tynnyriin jää happea.

Berthet-Bondet tuottaa Château-Chalonissa niin kutsuttua "keltaista viiniä" (vin jaune), joka valmistetaan myöhään korjatusta savagnin-rypäleestä jota kypsytetään tynnyreissä vähintään kuusi vuotta. Kypsytyksen aikana viinin päälle muodostuu hiivakerros (sous voile), joka antaa viinille sen omalaatuisen oksidatiivisen luonteen. Viinitilan viinejä kypsytetään omassa kellarissa, jonka historia ulottuu 1500-luvulle.