translation missing: fi.accessibility.skip_to_text
Yering Station

Yering Station

Victorian ensimmäiset viiniköynnökset istutettiin Yering Stationin alueelle Yarra Valleyyn vuonna 1838. Tämä viileän ilmaston alue tunnetaan erityisesti aromikkaista ja raikkaista pinot noireista, chardonnayista ja shiraz'sta. Yering Stationin alullepanijoina tunnetut skotlantilaiset Ryrien veljekset toimivat viininviljelyn lisäksi nautafarmareina, mutta vuonna 1850 päättivät keskittyä viininviljelyn sijaan muihin bisneksiin, joten tila vaihtoi omistustaan. Tilan seuraava omistaja, sveitsiläis-ranskalainen maahanmuuttaja Paul de Castella laajensi tilan tarha-aluetta ja hankki köynnösmateriaalia muun muassa Bordeaux'sta Château Lafite Rothschildilta. Tilan omistussuhde vaihtui kuitenkin vielä useita kertoja, ennen kuin vuonna 1996 tilan osti itselleen Australiassa tunnettu Rathbonen perhe. Rathbonen käsissä Yering Stationista on muutamassa vuosikymmenessä tullut yksi maan ikonisimmista viinitiloista, ja erityisesti tilan edesmenneen viininviljelijän nimeä kantava Scarlett Pinot Noir nauttii kulttimaineesta saatuaan 99 pisteen arvion James Hallidaylta.

Yering Stationin tarhat jakautuvat viiteen eri osaan Yarra Glenin ja Coldstreamin ala-alueilla. Tilan nimeä kantavan tarha-alueen lisänä ovat Laura Barnesin, Carrsin, Muirsin ja Springlanen alueet, joista jokaisella on omat erityispiirteensä. 45 kilometrin päässä Melbournesta sijaitsevat tarhat kohoavat vaihdellen 50 metristä jopa 1250 metrin korkeudelle Great Dividing Rangen kumpuillessa alueella, ja luodessa alueelle useita mikroilmastoja ja erilaisia maaperäprofiileja. Vuotuinen sade saadaan pääsääntöisesti talvella ja keväällä, joten kesät ovat kuivia, mutta viileitä. Tarhojen hoidossa teknologinen innovaatio yhdistyy useiden käsiparien tarkkaan työskentelyyn pääviininviljelijä Rod Harrisonin johdolla.

Tilan viinintuotannon tavoitteena on asioita turhaan mutkistamatta valmistaa huippulaadukkaita viinejä. Tilan toimitusjohtajana ja pääviinintekijänä toimiva Darren Rathbone on luonut viininvalmistuksen peruspilareiksi spontaanin käymisprosessin, käsintehtävän maseraation ja hitaan kypsymisen ranskalaisissa tammitynnyreissä. Tilan viinit kunnioittavat alueen sääolosuhteita, tarhojen ominaispiirteitä ja laadukasta rypälemateriaalia, ja taidokkaan viinintekijätiimin käsissä syntyvät lopputulokset ovat erittäin tasapainoisia ja mieleenpainuvia.

https://www.yering.com/


Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin