translation missing: fi.accessibility.skip_to_text
Weingut Lebenshilfe

Weingut Lebenshilfe

Bad Dürkheimissa sijaitseva Weingut Lebenshilfen viinitila ei ole perhetila, joskin jokainen tilalla työskentelevä kokee olevansa osa yhtä suurta perhettä antaessaan projektille koko sydämensä, sielunsa ja panoksensa. Pfalzilainen viinitila on osa paikallista Lebenshilfeä, joka taas kuuluu yksityiseen järjestöön tarkoituksenaan tarjota työllistymis- ja kouluttautumismahdollisuuksia kehitysvammaisille sekä mielenterveysongelmaisille saksalaisille vauvasta vaariin. Viinitilan pyörittämisen lisäksi Lebenshilfen toimintaan Pfalzissa kuuluvat myös puuverstas, metallipaja, sekä puutarha, ja toiminnassa on mukana jopa 1100 ihmistä.

Weingut Lebenshilfen tiimi koostuu 45 kehitysvammaisesta työntekijästä sekä kuudesta ammattilaisviinintekijästä. Projektin alusta alkaen sen ohjenuorana on ollut paitsi luonnon, myös elämän monimuotoisuuden kunnioittaminen ja tukeminen. Suurimmalla osalla projektin työntekijöistä on erityistarpeita, joten he tarvitsevat päivittäistä tukea pystyäkseen toimimaan viinitilan luomassa työympäristössä. 3,5 hehtaarista alkunsa saanut viinitila kattaa nykyään jopa 24 hehtaaria, joilla työskennellään intohimoisesti ja antaumuksella. Tarhoista useat ovat vanhoja terassoituja viljelmiä, joille projekti on mahdollistanut uuden elämän.

Kaikki tilan viinit tulevat luonnonmukaisin menetelmin viljellyiltä tarhoilta, joten sekä ekologista että sosiaalista vastuuta kannetaan käsi kädessä. 98% tarhojen rypäleistä poimitaan käsin. Joulukuusta 2018 alkaen tilan viinintuotannosta on vastannut Viinitien pitkäaikainen ystävä Gabriel Huber, jonka vaikutuksen tilan viineissä voi nähdä jo nyt. Jokaisen tilan työntekijän annetaan kehittyä ja kasvaa omana itsenään, ja Gabi yhdessä pääviinintekijän Marleen Müllerin kanssa noudattaa samaa filosofiaa myös viinien valmistuksessa antaen niille niiden tarvitsemat resurssit ajan ja tilan suhteen. Viinit vinifioidaan niin, että ne ovat lajikkeilleen ja vuosikerroilleen uskollisia, minkä vuoksi tarhoilla ja kellareissa tehtäviä toimenpiteitä ei tehdä ohjekirja kourassa, vaan köynnösten ja viinien - sekä niiden viljelijöiden ja tekijöiden - luonteita kuunnellen. Yhä useammat viinit saavat muun muassa käydä spontaanisti ilman lisättyjä hiivoja, ja Gabin tuntien tiedämme, että viinien jo nykyinen korkea laatu tulee taatusti paranemaan entisestään.

Tilan vuosituotanto on noin 160-200 000 pulloa.

https://www.lebenshilfe-duew.de/viniculture/


Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin