Wegeler

Wegeler

Wegelerin viinitalo on Saksassa poikkeuksellinen, sillä vuonna 1882 perustetulla perhetilalla on tarhoja niin Rein- kuin Mosel-jokien varrella. Sekä Rheingau että Mosel tunnetaan Rieslingin tuotantoon sopivina alueina, ja tilan viinejä maistellessa myös alueiden eroavaisuudet tulevat hienosti esiin. Kokonaisuutta täydentää Rheingaun Assmannshausenista vuonna 2007 hankittu 5 hehtaarin Kronen tila, jolla kasvavista Pinot Noir -köynnöksistä valmistetaan muutamaa erilaista punaviiniä.

Tilan perustanut Julius Wegeler oli viinikauppias ja osallistui kuohuviinin tuotantoon Deinhardin tilalla, ennen kuin alkoi tuottaa viinejä omalla nimellään. Juliuksen mielestä ajan viineissä tärkeintä oli niiden alkuperä ja kypsyys, ja usein viinit jätettiinkin kypsymään sakan päälle vähintään kahden vuoden ajaksi parhaimpien yksilöiden kypsyessä vieläkin pidempään. Huippuviinin valmistukseen tarvittiin näkemystä, viileät kypsytys olosuhteet ja aikaa.

Tilan päätoimipiste perustettiin Oestrich-Winkelin kylään, ja Julius alkoi samantien hankkia sekä Rheingaun että Moselin huipputarhoja omistukseensa ollakseen riippumaton muista rypäleiden viljelijöistä. Menestyksekkään kauppiastaustansa lisäksi hän halusi saada kunnioitusta myös viininviljelijänä, ja onnistui ostamaan osuuksia arvostetuilta premier ja grand cru -tarhoilta. Wegeler tunnetaankin Moselissa Saksan kalleimman tarhan, Bernkastel Doctorin, isoimpana tuottajana. Lisäksi tuottajalla on tarha-alueita Bernkastelin Badstubessa ja Layssa, Graachin Himmelreichissa, sekä Wehlenin Sonnenuhrissa. Rheingaun tarhat sijoittuvat Rüdesheimin, Geisenheimin, Johannisbergin, Winkelin, Oestrichin ja Mittelheimin kyliin.

Myös tänä päivänä Wegeler tunnetaan pitkään kypsyneistä ja myöhään julkaistuista viineistään. Kellarimestareina toimivat Michael Burgdorf, Andreas Holderrieth ja Norbert Breit jatkavat tilan historiaa tuottamalla viinejä perinteiseen tyyliin, kunnioittaen Julius Wegelerin pitkää historiaa myös Saksan viininviljelijöiden yhdistyksen puheenjohtajana. Wegeler kuuluu Saksan laatuviinintuottajien VDP-järjestöön. Tarhoja Wegelerillä on yhteensä 41,4 hehtaarin verran Rheingaussa ja 12 hehtaarin verran Moselissa. Rheingaun tarhoista 70% on Grand Cru ja 20% Premier Cru -luokiteltuja.

Tilan erikoisuutena tunnetaan vuonna 1983 ensikertaa tuotettu Geheimrat J, joka on kuiva sekoiteviini vuosikerrasta riippuen jopa 15 eri Grand Cru -tarhan rypäleitä Rüdesheimin, Geisenheimin ja Oestrich-Winkelin alueilta. Satomäärän tarkka rajoittaminen, valikoiva käsinkorjuu ja pitkä sakkakypsytys tekevät viinistä erittäin huippulaatuisen, ja viini myös ylittää VDP:n Grosse Gewächs -vaatimukset heittämällä.

Neljännen sukupolven rinnalla Wegeleriä pyörittävät tänä päivänä Ralf Frenzel sekä Richard Grosche.

https://www.wegeler.com/en


Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin