Verkkokauppamme osto-ominaisuudet aukeavat syksyllä! Mikäli haluat tilata tuotteita ota yhteyttä myyntiin.

Vylyan

Vylyan

Vylyanin viinitila sijaitsee auringonhellimällä, punaviineistään kuuluisan Villányn alueella. Itä-länsisuunnassa kohoava Mecsekin vuoristo suojaa aluetta kylmiltä pohjoistuulilta, ja vanha kalkkikivinen maaperä luo ideaalisen pohjan viininviljelylle. Vylyanin sai alkunsa vuonna 1992, kun sittemmin edesmennyt Pál Debreczeni istutti tilan ensimmäiset tarhat. Tarhojen istuttaminen jatkui vuoteen 2004 saakka, ja tänä päivänä tilan köynnökset kattavat kokonaisuudessaan 120 hehtaarin alueen suunnaten kaakkoon ja etelään, mikä auttaa erityisesti punaisten lajikkeiden kypsymisessä. Tarhojen istutustiheys on rajoitettu 7000 köynnökseen per hehtaari ja satomäärä on keskimäärin 40 hl/ha, minkä myötä rypäleiden konsentraatio on optimaalinen. Tilan viinintekijänä toimii Tóth Sándor ja muuten tilan pyörittämisestä vastaa Mónika Debreczeni.

Tarhojen rypäleiksi ovat valikoitunut niin useita paikallisia kuin kansainvälisiä lajikkeita, kuten Riesling, Welschriesling, Chardonnay, Csókszôlô, Portugieser, Zweigelt, Pinot Noir, Blaufränkisch, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot ja Syrah. Sadonkorjuun aikaan rypäleet valikoidaan tarkasti niiden saapuessa viinimöön. Tilan kellarissa on useita 225-litraisia ranskalaisia ja unkarilaisia tynnyreitä sekä muutamia isoja tammiasioita viinien kypsyttämistä varten. Tilan viinit ovat saaneet kansainvälisesti paljon huomiota, ja muun muassa tunnetun viinikriitikko Michel Bettanen mukaan tilan Pinot Noir 1999 on paras Burgundin ulkopuolelta tuleva Pinot Noir, mitä hän on maistanut.

Viinitien valikoimissa on tilan Classicus-sarjaan kuuluva "kukkoviini" Kakas Rosé sekä Premium-sarjan Villanyi Franc. Classicus-sarjan viinit on valmistettu tuomaan esiin kunkin rypälelajikkeen ominaispiirteitä ja ne ovat valmiita nautittavaksi heti markkinoille saapuessaan. Sarjan etiketeissä esiintyy rakastuvasta paholaisesta kertovan vanhan paikallisen legendan hahmoja. Premium-sarjan viinit kypsyvät tammitynnyreissä 12-18 kuukauden ajan ja soveltuvat myös pullokypsytykseen. Näissä etiketeissä komeilee graafisia elementtejä, jotka yhdessä takaetikettien unkarilaisten tekstien ja runojen myötä viestivät tilan sitoutumisesta maan moderniin taiteeseen. 

Tilan vuosituotanto on noin 800 000 pulloa.

https://www.vylyan.hu/


Sulje (esc)

Grand Crew

Me Viinitiellä uskomme, että Suomi on valmis parempaan viini- kulttuuriin. Ihmiset janoavat laatua, vastuullisuutta ja tarinoita yhä useammassa lasissa. Siksi haluamme olla entistäkin enemmän tämän kulttuurimuutoksen soihdunkantajia ja tuoda paremmat viinit kaikkien saataville.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin