Vitteaut-Alberti

Vitteaut-Alberti

Eteläisessä Burgundissa, Rullyn kylässä, sijaitseva Vitteaut-Albertin tila tunnetaan erityisen laadukkaista ja klassisista Crémant-kuohuviineistään. Tilan tarina sai alkunsa vuonna 1951, kun Lucien Vitteaut avioitui Albertin suvusta lähtöisin olevan vaimonsa kanssa. Yhdessä pariskunta päätti alkaa tuottaa perinteisen menetelmän kuohuviinejä ja pian heidän onnistui kiinnittää viineillään paikallisten ravintoloitsijoiden ja yksityisten viininystävien huomio. Muutaman vuoden kuluttua pariskunnan viinejä myytiin jo 18 000 pullon vuositahdilla.

Vuonna 1968 perheen poika Gérard yhdessä vaimonsa Daniellen kanssa liittyi tilan johtoon kehittääkseen sen toimia entisestään. Heidän onnistui kaupallistaa viinien tuotantoketju ja löydettyään lukuisia uusia asiakkaita ympäri Ranskan tilan vuosimyynnit nousivat jo 30 000 pulloon. 1970-luvun aikana viininvalmistusmenetelmät modernisoitiin ja uusi kellaritila rakennettiin entisen keittiöpuutarhan tilalle.

Bourgognen Crémant-kuohuviinit saivat oman virallisen alkuperäluokituksensa vuonna 1975 Gérard Vitteaut'n ollessa appellaation perustajatiimin nuorin tuottaja. Kun viinityyli oli vihdoin virallisesti tunnustettu, päättivät Gérard ja Danielle istuttaa kuohuviinien valmistukseen tarkoitettuja tarhoja, siinä missä aiemmin tarhoilla kasvoi rypäleitä ilman sen tarkempaa suunnitelmaa. Vuonna 2004 alkaen pariskunnan lakia ja enologiaa opiskellut tytär Agnès liittyi vanhempiensa seuraan tilan toimintojen pyörittämisessä. Viimeisen parinkymmenen vuoden aikana useita tilan tarhoja on uudelleenistutettu ja nyt tarha-alueet kattavat noin 22 hehtaaria Côte Chalonnaisen, Hautes-Côtes de Beaunen ja Marangesin alueilla. Vuonna 2009 tilan omien tarhojen lisäksi tehtiin sopimus 13 hehtaarin tarha-alueesta, joita tila hallitsee omistamatta maata.

Kaikki kuohuviineihin käytettävät Chardonnay, Aligoté ja Pinot Noir -rypäleet poimitaan käsin ja puristetaan pneumaattisesti. Viinit saavat käydä lämpökontrolloiduissa terästankeissa, jolloin rypäleiden oma luontainen aromikkuus säilyy. Malolaktisen käymisen jälkeen viinit kypsyvät tankeissa sakan päällä talven yli, ennen kuin ne sekoitetaan ja pullotetaan toista käymistä varten. Kaikki tilan viinit saavat kypsyä pullossa vähintään 12 kuukautta ennen uudelleenkorkitusta.

Tilan kokonaisvuosituotanto on noin 450 000 pulloa.

https://www.vitteaut-alberti.fr/en/

Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin