Verkkokauppamme osto-ominaisuudet aukeavat syksyllä! Mikäli haluat tilata tuotteita ota yhteyttä myyntiin.

Tenuta delle Terre Nere

Tenuta delle Terre Nere

Sisilialaisen Tenuta delle Terre Neren, eli ”Mustien Maiden Tilan”, Marco di Grazia on työskennellyt huippuviinien kanssa lähes koko ikänsä ja on paitsi viinintekijä, myös viinikauppias. 1990-luvulla Marco di Grazia työskenteli Barolon kanssa vaikuttaen merkittävästi alueen nousuun maailmanmaineeseen. Kun Marco 2000-luvun alkupuolella kierteli ympäri Sisiliaa, hän ihastui ensisilmäyksellä tuliperäiseen Etnan alueeseen, sen ainutlaatuiseen terroiriin sekä intohimoisiin viljelijöihin, jotka väsymättä ovat tehneet töitä alueen alkuperäislajikkeiden kimpussa. Hän näki alueessa uuden Burgundin, joskin Pinot Noirin sijaan alueella vaalitaan valtavirralle vielä tuntemattomia rypälelajikkeita, kuten Nerello Mascalesea, Nerello Cappuccioa, Carricantea ja Minellaa. 

Tenuta delle Terre Neren tilukset sijaitsevat Etnan pohjoispuolen rinteillä, Solicchiatan kylän ja Randazzon kaupungin välisellä alueella. Pohjoisen Etnan ilmasto poikkeaa huomattavasti muusta Sisiliasta: kuumat ja kuivat kesät sekä kostean kylmät talvet muistuttavat pikemminkin Pohjois-Italian ilmastosta. Sademäärät ovat viisinkertaiset muuhun Sisiliaan verrattuna, minkä vuoksi Etnan länsipuolinen rinne on alueena mahdoton viininviljelylle. Viinitilan tarhat sijaitsevat harvinaisen korkealla, noin 600-1000 metriä merenpinnan yläpuolella. Olosuhteet merkittävine lämpötilavaihteluineen ovat mitä otollisimmat viininviljelylle: vaikka aurinko porottaa päivisin, yöt ovat viileitä. Lisäksi Välimereltä puhaltavat lempeät tuulet laskevat kesäiltojen lämpötiloja tuntuvasti. Alueen mineraalipitoinen maaperä koostuu monenlaisista vulkaanisista maa-aineksista, kuten basalttikivestä, tuhkasta ja vulkaanisesta hiekasta. Ympäristötekijöiden ja taitavan viininvalmistuksen tuloksena syntyy harvinaisen hienostuneita ja monimuotoisia viinejä, joita verrataan usein jopa Burgundiin.

Kuten useilla laatuviinialueilla Burgundista Piemonteen, myös Etnalla on käytössään cru-luokitukset. Tenuta delle Terre Neren tilukset kattavat 27 hehtaaria jakautuen kymmenelle eri palstalle ja neljälle eri crulle, eli saman terroirin jakavalle rajatulle viinialueelle. Nämä crut ovat Calderara Sottana, Santo Spirito, Guardiola ja Feudo di Mezzole. Kullakin crulla on oma identiteettinsä ja Tenuta delle Terre Nere on yksi ensimmäisistä tuottajista, joka todenteolla alkoi panostamaan kunkin crun ominaispiirteiden vaalimiseen. Vuonna 2012 Italian maatalousministeriö virallisti alueen ala-alueiden jaottelun.

Tenuta delle Terre Nere tuottaa kaiken viininsä luomuna. Tilan varsinainen toiminta aloitettiin vuonna 2005 ja tänä päivänä vuosituotanto on n. 200 000 pulloa. Tilan erikoisuutena on varttamattomista köynnöksistä tehty Prephylloxera Etna Rosso, jonka köynnökset ovat 100-140-vuotiaita. Ennen viinikirvan Euroopan valloitusta istutetuista köynnöksistä saadaan äärimmäisen elegantti, moniulotteinen ja pitkän ikääntymispotentiaalin viini. Marco de Grazian ideologiaan ei kuulu tuoda viineihinsä mitään itsestään, vaan kannustaa tarhojaan tuottamaan rypäleitä, jotka viiniksi käytyään ilmentävät alkuperäänsä. Hänen mukaansa viiniä ei myöskään tehdä parhaista mahdollisista rypäleistä, vaan pikemminkin rypäleiden parhaista puolista, joiden määrääminä viinintekijä tekee valintoja viininvalmistuksen aikana.

http://www.tenutaterrenere.com/en/

Sulje (esc)

Grand Crew

Me Viinitiellä uskomme, että Suomi on valmis parempaan viini- kulttuuriin. Ihmiset janoavat laatua, vastuullisuutta ja tarinoita yhä useammassa lasissa. Siksi haluamme olla entistäkin enemmän tämän kulttuurimuutoksen soihdunkantajia ja tuoda paremmat viinit kaikkien saataville.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin