Verkkokauppamme osto-ominaisuudet aukeavat syksyllä! Mikäli haluat tilata tuotteita ota yhteyttä myyntiin.

Stéphane Ogier

Stéphane Ogier

Ogierin nimi on tunnettu Ampuis’n kylässä Rhônen laaksossa jo seitsemän sukupolven ajan. Intohimo viiniin virtaa vahvasti perheenjäsenten suonissa, sillä ollessaan vasta 6-vuotias päätti tilan nykyinen omistaja ja viinintekijä Stéphane, että myös hänestä tulisi isänsä Michelin jalanjäljissä viinintekijä. Vuoteen 1982 saakka Michel oli myynyt rypäleensä alueen muille tuottajille, kuten Chapoutierille ja Guigalille, mutta alkoi lopulta valmistaa viinejä omalla nimellään. Valmistuttuaan Beaunen yliopistosta vuonna 1997 Stéphane palasi perhetilalleen ja on jatkanut tilan maineen kasvattamista sen jälkeen. Heti seuraavana vuonna viinit myytiin Michelin ja Stéphanen nimellä, ja nykyisin, vuodesta 2014 alkaen, tila on kantanut Stéphanen nimeä. Arvostusta tilalta ei totisesti puutu: moni kansainvälinen media puhuu 43-vuotiaasta Stéphanesta “uutena Chavena”.

Stéphanen opinnot Burgundissa jättivät pysyvän jäljen herran viininvalmistusfilosofiaan. Vastakohtana monen muun tuottajan isoille ja robusteille viineille Stéphanen viineissä maistuvat herkkyys ja eleganssi. Tarhatyöskentely on rypäleitä ja maaperää kunnioittavaa, joten kyntötyöt jyrkillä liuskekivisillä tarhoilla tehdään käsin ja hevosten avulla. Satomäärät pidetään alhaisina ja Stéphane on myös uudelleenistuttanut useita perheen tarhoja. Vaikka tämä on pienentänyt rypälesadon määrää muutamaksi vuodeksi, tehdyt valinnat maksimoivat tarhojen potentiaalin laadukkaiden rypäleiden tuottajina tulevaisuudessa.

Tilan omat ja vuokratarhat keskittyvät Côte-Rôtien läheisyyteen, missä ilmasto on muuta Rhônea viileämpi ja rypäleet kypsyvät myöhään. Tuotannossa on kylän tarhaviinien lisäksi myös Condrieuta ja Saint-Josephia. Lisäksi valmistetaan alueellisia Côtes du Rhône -viinejä. Kellarissa Stéphane ei ole kangistunut kaavoihin eikä taivu historian painolastin alla. Käytössä on useita pieniä terästankkeja, jotka mahdollistavat palstakohtaisen vinifioinnin. Tammea käytetään kypsytyksessä antamaan viinille happea. Siinä missä aiemmin rypäleiden rankoja ei poistettu lainkaan, tänä päivänä Stéphane poistaa rangat noin 80% sadostaan. Syrah ja Viognier käytetään perinteisesti yhdessä.

Tilan vuosituotanto on noin 300 000 pulloa.

http://www.stephaneogier.fr/


Sulje (esc)

Grand Crew

Me Viinitiellä uskomme, että Suomi on valmis parempaan viini- kulttuuriin. Ihmiset janoavat laatua, vastuullisuutta ja tarinoita yhä useammassa lasissa. Siksi haluamme olla entistäkin enemmän tämän kulttuurimuutoksen soihdunkantajia ja tuoda paremmat viinit kaikkien saataville.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin