Robert Weil
Weingut Robert Weililla rypäleitä viljellään jo neljännessä sukupolvessa. Dr. Robert Weil osti ensimmäiset tilan tarhat Kiedricher Bergistä vuonna 1867. Saksan ja Ranskan välinen sota vuosina 1870-1871 pakotti Weilin jättämään saksan kielen professuurinsa Sorbonnen yliopistossa ja hän asettui asumaan Kiedrichiin. Journalistin uran ohessa hän alkoi laajentaa tarha-aluetta ja pian tarhojen viinejä alettiin myydä myös kansainvälisillä markkinoilla. Vuonna 1893 julkaistun Gräfenbergin tarhan viinin myötä tila nousi lopulta maailmanlaajuiseen maineeseen.
Robert Weilin poika Dr. Wilhelm Weil otti tilan haltuunsa vuonna 1920 johdattaen sen läpi haastavien 1900-luvun alun vuosikymmenten. Tila on kuulunut saksalaisten huippuviinintuottajien VDP-järjestöön jo vuodesta 1907. Vuodesta 1959 tilaa pyörittänyt Wilhelmin poika Robert sai vaikeiden sotavuosien jälkeen tilan maineen Rieslingin tuottajana uudelleen nousuun, ja tänä päivänä jälleen Wilhelmiksi kastettu Robertin poika jatkaa esi-isiensä luotsaamalla tiellä.
Weilin tilalla on hallussaan 90 hehtaaria tarhoja, joista kaikki on istutettu täyteen Rieslingiä. Kiedrichin kylän tarhat sijaitsevat Taunuksen rinteiden yläosissa jyrkimpien palstojen yltäessä 240 metrin korkeudelle. Klosterbergin, Turmbergin ja Gräfenbergin palstat suuntaavat lounaaseen sallien rypäleiden kypsymisen jopa marraskuulle asti. Tarhoilla työskennellään ympäristöystävällisesti, satomääriä rajoittaen, ja rypäleet tarkasti valikoiden. Samaa tarkkaavaisuutta noudatetaan myös kellarissa, missä puristettujen mehujen annetaan kirkastua ennen käymistä eri kokoisissa terästankeissa ja vanhoissa perinteisissä 1200- ja 2400-litraisissa stückfass-tynnyreissä. Puolikuivien ja makeiden viinien valmistuksessa käyminen keskeytetään jäähdyttämällä, ja viinit saavat kypsyä pitkään sakan päällä.
Robert Weil valittiin juuri yhtenä tilana Wine & Spirits Magazinen Top 100 Wineries of 2022 -listalle. Huikeaa!
https://www.weingut-robert-weil.com/en/