Verkkokauppamme osto-ominaisuudet aukeavat syksyllä! Mikäli haluat tilata tuotteita ota yhteyttä myyntiin.

Raúl Pérez

Raúl Pérez

Viinimaailman Picassoksi kutsuttu Raúl Pérez on alan varsinainen moniottelija. 50 ikävuotta lähestyvä Pérez on ehtinyt valmistaa jo satakunta erilaista viiniä ja tahti sen kuin kiihtyy. Raúlin intuitiiviinen kyky tuoda esiin jokaisen työstämänsä palstan täysi potentiaali on herättänyt laajaa kunnioitusta paitsi Espanjassa, myös ympäri maailman. Moni espanjalaisista viininviljelijöistä ja viinintekijöistä nimeää Raúlin esikuvakseen ja mentorikseen.

Raúl syntyi Bierzossa Bodega Castro Ventosaa pyörittävään viinisukuun. Raúl hioi viinintekotaitojaan suvun opeissa vuoteen 2004, jonka jälkeen nuori visionääri päätti perustaa oman tilan kotikylänsä Valtuille de Abajon kupeeseen. Valtuillen ja sen lähialueiden vehreillä kukkuloilla sijaitsevat lukuisat vain 3-4 rivin kokoiset viinipalstat koostuvat erilaisista maaperistä ja niillä vallitsevat vaihtelevat ilmasto-olosuhteet. Alueen korkeimmat huiput nousevat aina 650 metriin ja ikivanhat, jopa 140-vuotiaat köynnökset lukeutuvat Luoteis-Espanjan iäkkäimpiin.

Loputonta energiaa pursuava Pérez tuottaa tilkkutäkkiä muistuttavilta tarhoiltaan hienovaraisia ja aistikkaita viinejä lähinnä Mencía-rypäleestä. Iäkkäillä palstoilla kasvaa myös pieniä määriä mm. Alicante Bouscheta, Bastardoa, Doña Blancaa, Godelloa ja Sousónia, usein sekaviljeltynä.

Vuonna 2011 aloitettu La Vizcaina -projekti on ehdottomasti yksi maan parhaita viinikokoelmia. Raúl aloitti projektin yhdessä veljenlastensa kanssa. Nerea ja Cesar työskentelivät aiemmin perheyritys Castro Ventosassa, mutta yhdessä Raúlin kanssa he päättivät antaa huomion Valtuille de Abajon kylän alueella sijaitseville tarhoille. Tarhat olivat kaikille tuttuja entuudestaan, mutta niiden poikkeuksellisuus haluttiin tuoda julki myös muulle maailmalle. Vuosien aikana Raúlin onnistui haalia tarha-alueet itselleen, ja nyt tarhat kuuluvat La Poulosaa lukuunottamatta täysin hänelle. Sadonkorjuussa tapahtunut traaginen onnettomuus kävi Nerean kohtaloksi vuonna 2014, ja vuotta myöhemmin Cesar päätti alkaa tehdä täysin omia viinejään Castro Ventosan kanssa. Tänä päivänä La Vizcaina -projekti on siis täysin Raúlin omissa käsissä ja osa Bodegas y Viñedos Raúl Pérezin muita viinejä.

La Vizcaina-viineihin käytettävät rypäleet saadaan eri tarhoilta Bierzon sydämen, Valtuille de Abajon kylän ympäriltä. Tarhojen maaperät ja ilmansuunnat poikkeavat toisistaan niin paljon, ettei Raúl halua sekoittaa rypäleitä keskenään, vaan vinifioi jokaisen tarhan omana viininään. Syy tähän on helppo ymmärtää, kun pääsee maistamaan rinnatusten jokaiselta tarhalta tuotetun viinin. Minimaalinen interventio, ilman lisättyä hiivaa tai lämpötilan kontrollointia tapahtuvat käymiset, kokonaisten terttujen käyttö ja neutraalit tammitynnyrit takaavat tarhojen yksilöllisyyden ilmentymisen lasissa. Vuosien varrella alkuperäisiin palstoihin on lisätty samanikäisiä, täsmäävillä maaperillä ja samoilla luonteenpiirteillä varustettuja naapuripalstoja, jotta tuotantomäärät on saatu kasvatettua 5-7000 pulloon per viini.

https://www.raulperez.com/en/


Sulje (esc)

Grand Crew

Me Viinitiellä uskomme, että Suomi on valmis parempaan viini- kulttuuriin. Ihmiset janoavat laatua, vastuullisuutta ja tarinoita yhä useammassa lasissa. Siksi haluamme olla entistäkin enemmän tämän kulttuurimuutoksen soihdunkantajia ja tuoda paremmat viinit kaikkien saataville.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin