Patritti
Adelaiden kaupunki on tunnettu eteläisen Australian ruokakulttuurin kehtona. Hedonisteille kaupunki tarjoaa toinen toistaan mielenkiintoisempia ravintoloita, viinibaareja ja kahviloita, eikä kulttuurinnälkäisiltäkään tekeminen taatusti lopu kesken. Moni ei välttämättä tiedä, että Adelaiden kaupungin eteläpuolella urbaanissa maisemassa sijaitsee myös Patrittin viinitila, joka sai alkunsa vuonna 1926 Giovanni Patrittin innovaatiosta. Tänä päivänä se on myös kaupungin ainoa perheomisteinen tila kolmannen sukupolven James Mungallin vastatessa tilan viininvalmistuksesta. Dover Gardensissa sijaitsevissa tiloissa tapahtuu kaikki viinin käymisestä sen pullottamiseen ja pakkaamiseen saakka.
Giovanni Patritti oli vuonna 1925 yksi ensimmäisistä italialaisista siirtolaisista, joka saapui Etelä-Australiaan. Tämän 25-vuotiaan herran alkuperäisenä tarkoituksena oli tosin matkata Amerikkaan tapaamaan siskoaan, mutta kohtalo oli päättänyt toisin ja Giovannin laiva rantautui Adelaiden satamaan. Vaikkei Giovanni osannut sanaakaan englantia, hän anglisoi nimensä Johniksi ja päätyi myymään jäätelöä Adelaiden kauniin Botanic Gardensin portille. Vuotta myöhemmin hän jo vuokrasi viinitarhoja Adelaiden kaupungin eteläpuolella ja alkoi tehdä viiniä kaltaisilleen uusaustralialaisille siirtolaisille. Giovannin päättäväisyydestä kertoo se, että viininvalmistusta harjoitettiin jo useita vuosia ennen kuin tilalle saatiin sähköt vuonna 1947! Vuosikymmenten ajan tilan toiminta kehittyi tilan keskittyessä aina 1960-luvulle saakka kuivien punaviinien ja väkevöityjen viinien tuottamiseen.
Uusi aluevaltaus tilalla koettiin 1970-luvulla, jolloin pioneerihengessä Patritti julkaisi ensimmäiset luonnollisesti alkoholittomat rypälemehunsa. Näin 50 vuotta myöhemmin vähäalkoholisten ja alkoholittomien viinien trendiä seuratessa voikin sanoa, että Patrittilla osattiin ennustaa tulevaisuuden kysyntää erittäin onnistuneesti. 2000-luvulla Patrittin tuotannon keskiön ovat muodostaneet premiumviinit sekä poikkeuksellisista ja harvemmin käytetyistä lajikkeista valmistetut uniikit viinit, kuten tilan 100% Saperavi.
Adelaiden urbanisoiduttua 1950-luvulta eteenpäin Patritti alkoi hankkia viinitarhoja läheiseltä, kaupungin eteläpuolelle levittäytyvältä McLaren Valen alueelta. Heikkaisella Blewitt Springsin ala-alueella tilalla on hallussaan erityisesti vanhoja Shiraz-, Cabernet Sauvignon ja Mataro-köynnöksiä 11 hehtaarin verran, sekä Tatachillan alueella 15,5 hehtaaria tarhoja koostuen Grenachesta, Shiraz'sta ja Cabernet Sauvignonista. Urbaaneja viinitarhoja on niitäkin edelleen 1,4 hehtaarin verran ja nämä Grenache- ja Shiraz-köynnöksiä kasvavat palstat lukeutuvat maailman vanhimpiin urbaaneihin tarhoihin, sillä ensimmäiset köynnökset istutettiin jo vuonna 1907. Omien tarhojen lisäksi Patritti myös ostaa rypäleitä muilta eteläaustralialaisilta viininviljelijöiltä.
Tuottajalla on Sustainable Winegrowing Australia -sertifikaatti.