Ori Marani

Ori Marani

Ori Marani on Georgian viinintuottajien parissa uusi, mutta sitäkin innovatiivisempi ja dynaamisempi nimi. Ranskalainen Bastien Warskotte perusti viinitilan georgialaisen vaimonsa Ninon kanssa vuonna 2017 Igoetin kylään, joka sijaitsee Shida Kartlin alueella. Vaikka tila itsessään on erittäin nuori, sen taustalla on Bastienin Champagnen ja Burgundin alueilta saama viinioppi sekä Georgian 8000-vuotinen viinihistoria. Tilan nimi tarkoittaakin kahta viinitilaa viitaten näiden kahden viinimaan, Ranskan ja Georgian viininteon historiaan ja vaikutuksiin maailman viinintuotannossa. Tilan kaikki viinit valmistetaan joko perinteisissä georgialaisissa kvevri-saviastioissa tai vanhoissa ranskalaisissa tammitynnyreissä, jotka antavat kullekin viinille niiden oman uniikin identiteettinsä.

Koska tila on niin nuori, heidän omat tarhansa eivät vielä tuota rypäleitä. Rypäleet ostetaan pieniltä perheviljelijöiltä, joiden periaatteena on huolehtia köynnösten pienimmistäkin vaatimuksista ja tarpeista. Vaikka rypäleitä ei ole sertifioitu, pääasiassa kaikki rypäleet viljellään luonnonmukaisin menetelmin. Rypäleet kerätään Imeretin, Shida Kartlin ja Kakhetin alueilta, Georgian itä- ja keskiosista. Imeretistä tulevat rypäleet kasvavat kalkkikivisellä maaperällä Rupotin kylässä. Shida Kartlissa, missä myös Ori Maranin viinimö sijaitsee, ilmasto on viileä ja rypäleet kasvavat Lamiskanassa ja 700 metrin korkeudella sijaitsevassa Atenin kaupungissa kalkkikivisellä ja savisella maaperällä. Viileä ilmasto mahdollistaa rypäleille pitkän kasvukauden, minkä aikana niiden luontainen hapokkuus säilyy mahdollistaen rypäleiden ja lopullisten viinien raikkauden. Kakhetin alueen rypäleet saadaan Chumlakin kylästä Ninon perheenjäsenen tarhoilta, joiden ikä on noin 35 vuotta. Tarhojen maaperä on saven ja hiekan sekoitusta ja ne kasvavat 350 metrin korkeudella.

Kaikki tilan käyttämät rypäleet poimitaan käsin ja niiden annetaan käydä luonnollisen hiivakantansa avulla, jotta rypäleiden terroir ilmentyy viineissä mahdollisimman hyvin. Sekä ennen käymistä että pullotuksen yhteydessä rikkidioksidia käytetään minimaalisesti. Viinit saavat kypsyä reduktiivisesti pitkään sakan päällä, jolloin autolyysi luo viineille hienostuneen tekstuurin ja lisää niiden aromien monipuolisuutta. Kaikki viinit pullotetaan ilman kirkastusta ja suodatusta. Viinien etiketit on maalannut Ninon siskontytär Nita.

http://www.orimarani.com/

Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin