Naotari
Vaikka Koba Kvatchrelishvili perusti Naotarin viinitilan yhdessä poikiensa Rezon ja Alexin kanssa vasta vuonna 2012, on perheessä tehty jo pitkään viinejä perinteisiä kvevrejä käyttäen. Kvarelin kaupungissa, Georgian itäosissa sijaitsevilla perheen omistamilla 3 hehtaarin viinitarhoilla viljellään valkoisia lajikkeita Kisiä, Khikhviä ja Rkatsitelia, sekä punaista Saperavia. Tarhat sijaitsevat pääasiassa soraisella, nopeasti kuivuvalla maaperällä Chikaanin kylän pohjoispuolella, missä ilmasto on kostea ja lämmin.
Koban koko viinifilosofia luottaa rypäleisiin, ja vuoden mittaan tarhoilla työskennellään luontoa kunnioittavin menetelmin ja väsymättä, jotta sadonkorjuun aikaan rypäleet ovat mahdollisimman elinvoimaisia ja terveitä. Näin viininvalmistus voidaan pitää yksinkertaisena ja äärimmäisen autenttisena, eikä viineihin tarvitse lisätä mitään ylimääräistä. Mitä tulee rypäleiden käyttämiseen viiniksi, Koba pitää itseään ennemminkin oppaana kuin väliintulijana. Viinit saavat käydä ajan kanssa, ja ne pullotetaan ilman suodatusta.
Tilan kokonaistuotanto on vain noin 5 000 pulloa vuodessa.
Tule mukaan luomaan parempaa viinikulttuuria
Me Viinitiellä uskomme, että Suomi on valmis parempaan viini- kulttuuriin. Ihmiset janoavat laatua, vastuullisuutta ja tarinoita yhä useammassa lasissa. Siksi haluamme olla entistäkin enemmän tämän kulttuurimuutoksen soihdunkantajia ja tuoda paremmat viinit kaikkien saataville.
Liity Viinitien Grand Crew -yhteisöön ja olet mukana tekemässä parempaa viinikulttuuria.
Shopify-verkkokaupat © 2024, Viinitie Oy