Magoutes

Magoutes

Siatistan kukkulainen kaupunki Kreikan luoteisosissa on ollut koti viiniköynnöksille jo 1600-luvulta alkaen. Siatistan luostarin kirjojen mukaan paikalliset tuottivat ja kauppasivat viinejään muiden kauppatavaroiden, kuten lampaanvillan ja mehiläisvahan ohessa, sekä Venetsiaan että Konstantinopolikseen. Siatistan kaupungilla on myös vahva ottomaanien vaikuttama historia.

Diamantisin perhe istutti 1900-luvun alussa alueelle Xinomavroa sekä harvinaisempia punaisia lajikkeita Moschomavroa ja Nigrikiotikoa. Vuosikymmenten saatossa osa tarhoista kuitenkin hiipui pois, mutta osa viiniköynnöksistä edelleen tuottaa rypäleitä tilan viinejä varten. 1985 Konstantinos Diamantis perheineen perusti Diamantisin viinitilan, jonka fokuksena oli suojella ja pelastaa vanhoja paikallisia lajikkeita. Yksi lajikkeista oli Moschomavro, jonka uusista pistokkaista istutettiin 3 hehtaaria kattava tarha 850 metrin korkeudella sijaitseville saven ja kalkkikiven täyttämille rinteille. Tänä päivänä kaikki Kreikassa kasvavat Moschomavrot juontavat Diamantisin tarhoille.

Diamantis tuotti ensimmäiset sekoiteviininsä vuonna 2002, mitä seurasivat lajikeviinit Xinomavrosta ja Moscomavrosta vuosina 2011 ja 2016. Huhtikuussa 2021 julkaistiin ensimmäiset viinit nimellä Magoutes Vineyard. Viinit tuotetaan Kreikan mittapuulla viileässä ja kuivassa mannermaisessa ilmastossa. Tämän johdosta ympäristö ei aiheuta viinitarhoille turhaa stressiä, minkä ansiosta tarhojen flora ja fauna kukoistavat. Tarhoja voidaan näinollen hoitaa luonnonmukaisin menetelmin ja satomäärät rajoitetaan 1 kg rypäleitä köynnöstä kohti. Kokonaisuudessaan tilan tarhat kattavat 20 hehtaarin alueen. Myös viininvalmistuksessa luotetaan spontaaneihin käymisiin ja pitkiin kypsytysaikoihin ilman entsyymien ja kirkastusaineiden käyttöä.

Magoutesia pyörittävät yhdessä Dimitrios Diamantis sekä George Papageorgiou, jotka ovat molemmat syntyjään Siatistasta. Molempien herrojen sydämissä lepattaa palava liekki omaa aluetta ja kreikkalaisia alkuperäislajikkeita kohtaan, ja tilan viineissä tämä rakkaus todellakin maistuu.

Tilan vuosituotanto on noin 80 000 pulloa.

https://www.magoutes.com/


Sulje (esc)

Grand Crew

Me Viinitiellä uskomme, että Suomi on valmis parempaan viini- kulttuuriin. Ihmiset janoavat laatua, vastuullisuutta ja tarinoita yhä useammassa lasissa. Siksi haluamme olla entistäkin enemmän tämän kulttuurimuutoksen soihdunkantajia ja tuoda paremmat viinit kaikkien saataville.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin