Verkkokauppamme osto-ominaisuudet aukeavat syksyllä! Mikäli haluat tilata tuotteita ota yhteyttä myyntiin.

Loimer

Loimer

Itävaltalainen Fred Loimer on täydellisyyteen pyrkivä viinintuottaja, jonka 80 hehtaaria kattavat viinitilukset sijaitsevat pääosin Kamptalin Langenloisissa. Kamptalin ohella Loimerilla on myös muutaman hehtaarin verran viinitarhoja Wienin eteläpuolella, Thermenregionin Gumpoldskirchenissä. Kamptalin ilmasto on Itävallan mittapuulla lämmin ja kuiva. Alueen ainutlaatuinen terroir syntyi jääkaudella, jolloin alueen maisema muokkaantui olennaisesti liikkuvan jään kuljettaessa maa-ainesta. Tämän seurauksena tarhoilta on löydettävissä erilaisten maaperätyyppien tilkkutäkki kalkkipitoisesta kiviaineksesta peruskiveen ja hiekkapitoiseen lössiin, joskin suurimmalla osalla tarhoista vallitsee gneissi.

Viininvalmistuksen kannalta maaperän moninaisuus on etu, sillä eri rypälelajikkeet viihtyvät erilaisissa maaperissä. Tämä mahdollistaa myös Loimerilla useiden eri rypälelajikkeiden tuotannon. Kolme neljäsosaa Loimerin palstoista on omistettu paikallisille DAC-lajikkeille, Grüner Veltlinerille ja Rieslingille. Näiden lisäksi tarhoilla kasvaa Pinot Noiria, Zweigeltia, Muskatelleria, Tramineria, Pinot Blancia, Rotgipfleria, Chardonnayta ja Pinot Gristä.

Gumpoldskirchenin terroir on täysin erilainen kuin Kamptalin: alueen ilmastoa verrataan usein Burgundiin ja Gumpoldskircheniä pidetään otollisena paikallisten lajikkeiden, Zierfandlerin, Rotgipflerin ja St Laurentin, mutta myös Pinot Noirin viljelyyn. Hiekka, savi ja sora dominoivat maaperää, alppien vuoristo suojelee aluetta viileiltä pohjoistuulilta ja leuto Pannonian ilmasto kuljettaa lämmintä ilmaa alueelle.

Loimerin periaatteena on korkeimman mahdollisen laadun tavoittelu aikaa ja vaivaa säästämättä: pieninkin yksityiskohta on merkittävä kokonaisuuden kannalta. Loimer on persoonana mielenkiintoinen yhdistelmä perfektionistista pikkutarkkuutta ja intohimoista omistautumista. Vastuullisuus ei Loimerilla tarkoita vain luonnon kunnioittamista ja tuotannon ympäristövaikutusten minimoimista, vaan se ulottuu ympäristövastuullisuudesta myös sosiaaliseen ja taloudelliseen vastuullisuuteen. Loimer kuuluu itävaltalaisista ja saksalaisista tuottajista koostuvaan respekt-BIODYN-organisaatioon, jonka tavoitteena on ylittää luomusertifioidun tuotannon määrittelemät vastuullisuuden vaatimukset huolehtimalla myös työntekijöiden ja alueen eliöstön hyvinvoinnista.

Kaikki tilan viinit käyvät luonnollisten hiivakantojen avulla ja myös malolaktinen käyminen sallitaan kaikille viineille, sillä sen myötä viinit ovat stabiileita vuosien kellaroinnin ajan. Vuonna 1962 perustetun Loimerin tilan viinit kypsyvät vaikuttavassa, yli 150-vuotiaassa kellarissa, jonka Fred hankki omistukseensa vanhalta Haindorfin linnalta vuonna 1998. Tilan kellarit sijaitsevat Langenloisin kylän ulkoreunalla ja tarjoavat ihanteelliset olosuhteet laatuviinien säilyttämiseen ja kypsyttämiseen. Muinaisten kellarien päälle pystytettiin futuristinen rakennus, jonka minimalistinen arkkitehtuuri on linjassa Loimerin viinien kanssa, jotka ovat vähäeleisiä, tyylikkäitä ja hienovaraisia.

Tilan vuosituotanto on noin 500 000 pulloa.

https://www.loimer.at/


Sulje (esc)

Grand Crew

Me Viinitiellä uskomme, että Suomi on valmis parempaan viini- kulttuuriin. Ihmiset janoavat laatua, vastuullisuutta ja tarinoita yhä useammassa lasissa. Siksi haluamme olla entistäkin enemmän tämän kulttuurimuutoksen soihdunkantajia ja tuoda paremmat viinit kaikkien saataville.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin