Kühling-Gillot
Rheinhessenin koillisosassa, Bodenheimin kylässä sijaitsevan Kühling-Gillot’n tilan historia ulottuu parin vuosisadan taakse. Vuonna 2002 valmistuttuaan viinitekijäksi Geisenheimista Carolin Spanier otti vetovastuun perhetilansa toiminnasta vanhemmiltaan Gabi ja Roland Gillotilta. Yhdessä aviomiehensä Hans Oliver Spanierin kanssa Carolinin on onnistunut nostaa tila Rheinhessenin viinintuottajien kärkikastiin. Tämä tehokaksikko vastaa myös Hans Oliverin perhetilasta BattenfeldSpanierista, sekä huolehtii pariskunnan kahdesta pojasta.
Pariskunnan molemmilla viinitiloilla noudatetaan samoja periaatteita: viinitarhoja hoidetaan luonnonmukaisin ja biodynaamisin menetelmin, ja kellareissa pyritään mahdollisimman vähäeleisesti tuomaan kunkin tarhan terroirin piirteet esiin. Kühling-Gillot’lla viinien kanssa ei pidetä kiirettä, vaan ne tuodaan markkinoille usein vasta 2-3 vuoden iässä, antaen niiden ensin rauhassa kypsyä tilan kellarissa. Carolinin ja Oliverin mukaan tämän kypsytysajan myötä viinien rypäleellinen maku astuu syrjään antaen tilaa maaperän ja viinitarhan luonteenpiirteille. Viinit ovat voimakkaan intensiivisiä, ja niistä voi aistia, miten luonnolliset hiivakannat ja pitkä sakkakypsytys vuosikymmeniä vanhoissa tammitynnyreissä tukevat tarhojen rypäleistä peräisin olevaa runsautta. Carolinin ja Oliverin mukaan juuri Riesling on paras lajike kuvaamaan alueen terroirin potentiaalia.
Tilan Qvinterra Riesling on sekoitus viinitarhoilta, jotka sijaitsevat viidessä eri kylässä, Oppenheimissa, Niersteinissa, Nackenheimissa, Bodenheimissa ja Laubenheimissa. Tilan tarhat sijaitsevat Rheinhessenin pohjoisosissa, joissa maaperä on pääasiassa punaista liuskekiveä. Tilan portfoliosta löytyy myös viinejä, jotka tehdään eksklusiivisesti tilan viideltä Grosse Lage ja kolmelta Erste Lage -palstalta. Tilan erikoisuutena on Rothenbergin tarhalla sijaitseva Kapellchen-palsta, jonka köynnökset on istutettu 1930-luvun alussa. Tällöin laki ei vielä velvoittanut viininviljelijöitä käyttämään viinikirvoille resistantteja juurakoita, minkä vuoksi palstalta saatavaa viiniä kutsutaan nimellä ‘wurzelecht’.
Vuonna 2015 Falstaff valitsi Carolin Spanier-Gillot’n vuoden viinintekijäksi. Vuonna 2018 tila sai nimitykset Vinum Winery of the Year ja Eichelmann Wine Estate of the Year. Vuoden 2020 oppaassaan Gault & Millau valitsi Nackenheim Rothenberg Riesling Wurzelecht 2018 Saksan parhaaksi kuivaksi Rieslingiksi antaen sille täydet 100 pistettä. Kühling-Gillot kuuluu Saksan laatuviinintuottajien VDP-järjestöön.
Tuottajalla on luomusertifikaatti.