Kolonne / Null

Kolonne / Null

Rakastamme viininjuontia ja onneksemme olemme luoneet intohimostamme ja nautinnostamme itsellemme ammatin. Toisinaan olisi kuitenkin ihanaa nauttia viiniä ilman sen päihdyttävää vaikutusta. Samaan päätyivät myös taide ja start up -piireissä pitkään pyörineet ystävykset Moritz Zyrewitz ja Philipp Rößle. Herrojen arki-illat tuppasivat täyttymään erilaisista tapahtumista, joissa tarjolla oli aina viiniä. Vaihtoehtoisten tarjottavien ollessa poikkeuksetta sokerisia limsoja tai muuten tylsiä, ei jäljelle juuri jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin kohteliaana ottaa lasi viiniä vastaan. Viikonloppuun mennessä ystävykset olivat täysin väsyksissä heikkolaatuisten yöunien ja muiden alkoholin negatiivisten sivuvaikutusten vuoksi. Kesällä 2018 he päättivät, että asialle oli tehtävä jotain, sillä “you can’t drink alcohol every day”.

Alkoholittomien juomien ja erityisesti alkoholittomien viinien parissa tehdyn tutkimus- ja kokeilutyön jälkeen kaksikko totesi, ettei tarjonnan laatu riittänyt heille. Yrittäjähenkisyytensä ja dynaamisuutensa johdosta Moritz ja Philipp päättivät, että voisivat luoda itse jotain aivan uutta ja parempaa. He lyöttäytyivät yhteen oluenvalmistusta opiskelleen ystävänsä kanssa ja alkoivat kontaktoida viinintuottajia löytääkseen kiinnostavat yhteistyökumppanit projektiinsa. Tästä alkoi lukuisten kokeilujen sarja, jonka myötä ymmärrys raaka-aineen soveltuvuudesta projektiin alkoi muodostua. Herrat totesivat, ettei mistä tahansa viinistä saa laadukasta alkoholitonta viiniä, joten sopivien yhteistyökumppaneiden ja viinien löytymiseksi maistettiin todella paljon erilaisia viinejä ja valmistettiin lukuisia koe-eriä.

Kolonne Null toimii Berliinistä käsin, mutta ulottaa tuotantonsa Saksan eri viininviljelyalueille, kuten Moseliin, Naheen ja Württembergiin. Lopputuotteiden raaka-aineiden tasosta kertoo se, että ellei alkoholittomien viinien raaka-aineita käytettäisi herrojen projektiin, myytäisiin ne markkinoille tavallisina viineinä. Osa viinien tuottajista kuuluu jopa saksalaisten laatuviinintuottajien VDP-järjestöön! Jokainen viinierä on omanlaisensa ja kokeiluja lopputulosten parantamiseksi tehdään jatkuvasti. Usein lopullinen viini sekoitetaan sekä terästankeissa että tammitynnyreissä kypsyneistä viinieristä. Alkoholi viineistä poistetaan vakuumitislauslaitteen avulla. Laitteen etuna on alkoholin haihtuminen jo 30°C lämpötilassa, jolloin viini ei menetä aromeitaan. Viineihin ei lisätä mitään muuta kuin sokeria ja hiilidioksidia ja näin ollen ne ovat myös vegaaniystävällisiä. Sokeri lisätään mahdollisimman puhtaassa muodossa, sillä viineihin ei haluta rypälemehun tai muiden ainesosien tuomia aromeita, jotta ne maistuisivat mahdollisimman paljon aidoilta viineiltä. Viinien sokeripitoisuus pidetään myös alhaisena, noin 30g/l, minkä johdosta ne soveltuvat täydellisesti myös ruokapöytään. Uskokaa kun sanomme, näin todella on. Näitä viinejä parempia alkoholittomia viinejä emme ole koskaan ennen maistaneet.

Lue lisää!


Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin