Heinrich

Heinrich

Gernot Heinrich on yksi Itävallan parhaista viinintekijöistä – hän saa säännöllisesti täydet viisi tähteä Peter Moserin Falstaff-oppaassa ja hänen huippuviininsä Salzberg nauttii kansainvälisestä kulttimaineesta.

Golsissa, Neusiedlersee-järven liepeillä sijaitsevalla Heinrichin sukutilalla on harjoitettu maataloutta jo vuodesta 1730 alkaen. Vielä Gernotin isoisän ja isän aikana suurin osa viiniköynnöksistä oli valkoisia, mutta Gernotin astuessa ohjaksiin vuonna 1985, hän istutti tarhoilleen 90% punaisia lajikkeita, sillä Burgenland on Pannonian tuulten johdosta Itävallan viinialueista lämpimimpiä ja kykenee täten kypsyttämään myös punaiset rypäleet. Rypäleiksi valikoituivat alueen perinteiset lajikkeet, Zweigelt, Blaufränkisch ja St. Laurent kansainvälisten Merlot’n ja Pinot Noirin lisäksi.

Alkuun Heinrich tuotti voimakkaita punaviinejä miellyttääkseen kansainvälistä yleisöä. Vuonna 2006 kaikki kuitenkin muuttui, kun Heinrichit alkoivat hyödyntää luonnonmukaisuutta korostavia biodynaamisia periaatteita tarhoillaan. Tämän myötä satomäärät pienenivät ja rypäleiden fysiologinen kypsyys saavutettiin aiemmin, jolloin niihin kertyi vähemmän sokeria ja viineistä tuli vähäalkoholisempia. Tarhoilla köynnösten elinympäristön terveydestä huolehtii viininviljelijätiimin lisäksi lauma lampaita.

Biodynaamisuuden myötä tilan viinityyli muuttui huomattavasti aiempaa raikkaammaksi. Samoihin aikoihin Gernot ja Heike myös ymmärsivät, että Leithabergin kukkulan kalkkikivinen maaperä ja viileät itään viettävät tarhat sopivat mainiosti myös valkoviinien valmistukseen. Muutama vuosi myöhemmin he alkoivat fermentoida valkoisia rypäleitä pitkällä kuorikontaktilla, sillä he halusivat säilyttää niiden aromaattisen potentiaalin, sekä tuoda viineihin finesseä ja raikasta suutuntumaa. Osa kuorikontaktilla valmistetuista viineistä myös pullotetaan savipulloihin normaalien lasipullojen sijaan.

Heinrichin viinit ovat puhdaspiirteisiä ja konsentroituneita, ja tasapainoilevat hienosti modernin ja perinteisen tyylin välillä. Punaviinien valmistuksessa mottona on “adding nothing, subtracting nothing”. Suurin osa punaviineistä pärjää maksimissaan 40 mg/l rikkidioksidia, sillä sakkakypsytys tuo viineille suojaa hapettumista vastaan. Tammen käyttö on tyylikästä, eikä painavaa suutuntumaa metsästetä balanssin kustannuksella.

Tällä hetkellä punaiset lajikkeet ovat yhä enemmistössä tarhoilla, mutta valkoisten määrä kasvaa koko ajan. Kokonaistarha-alue kattaa jopa 100 hehtaaria ja valkoisten lajikkeiden osuus on nyt noin neljäsosa. Noin kolmasosa valkoviineistä saa käydä kuorineen, mutta Gernotin tavoitteena on kasvattaa oranssien viinien määrää jopa 50%. Gernot onkin hyvä esimerkki siitä, miten viininviljelijä ja -tuottaja elää jatkuvassa muutoksessa, ja kuinka itsensä haastaminen pitää mielen virkeänä!

Heinrich kuuluu monen muun biodynaamisen tuottajan tavoin respekt-BIODYN-järjestöön.

Tilan vuosituotanto on noin 450 000 pulloa.

https://www.heinrich.at/en/


  • Biodynaaminen
  • Natural viini
  • Vegaani
  • Biodynaaminen
  • Natural viini
  • Vegaani
Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin