Gutierrez Colosia

Gutierrez Colosia

Vuodesta 1838 Gutierrez Colosian sherrytila on pitänyt majaa Puerto de Santa Marian kaupungissa, Etelä-Espanjan Cadizin maakunnassa. Guadalete-joen mukana Atlantilta saapuvat merituulet mahdollistavat mikroilmaston, joka on täydellinen biologiselle kypsymiselle, minkä myötä talon Fino-sherryt ovat erityisen hienostuneita, suolaisia ja pehmeän makuisia. Joen mukanaan tuoman kosteuden ansiosta kellareiden lattioita ei tarvitse keinotekoisesti kosteuttaa flor-hiivan kasvun kannustamiseksi, kuten monella muulla sherrytalolla on tapana.

Tilaa johtaa isänsä ja isoisänsä perintöä kunnioittava Juan Carlos, joka aloitti sherrytilalla työskentelyn 20-vuotiaana. Myös hänen tyttärensä Carmen ja Carlota ovat entistä enemmän mukana perhetilan toiminnassa oppien perinteisiä sherryn kypsytystapoja isältään. Gutiérrezin perhe oli pitkään almacenista, joka kypsytti sherryjä myydäkseen niitä eteenpäin taloille, kuten Osborne, Gonzalez Byass, Barbadillo ja Williams & Humbert. Vuonna 1997 kaikki kuitenkin muuttui, kun talo päätti alkaa pullottaa valmistamiaan viinejä itse. Tänä päivänä sherryä tuottaa enää vain 42 viinitilaa, joista Gutierrez Colosia on todellinen harvinaisuus ollessaan täysin perheomisteinen ja valmistaessaan sherrynsä käsityönä.

Siinä missä isojen tuottajien kellareissa tynnyririvistöt voivat kattaa jopa 80 000 yksittäistä tynnyriä, Gutierrez Colosian kellarista löytyy vain 1500 amerikkalaisesta tammesta valmistettua tynnyriä, joissa sherryt kypsyvät ennen markkinoille vapautumistaan. Tynnyreitä ei koskaan uusita, minkä johdosta ne ovat jopa 70-205 vuoden ikäisiä. Muiden sherrybodegojen tapaan heillä ei ole lainkaan omia tarhoja, vaan he ostavat viininsä Valbuenan alueen viljelijöiltä, vuosikerrasta riippuen eri tarhoilta. Vain ensimmäisen puristuksen mehu käytetään sherryn tuotantoon. Alueen perinteitä noudattaen, Gutierrez Colosian sherryt tuotetaan ”criaderas y soleras” -menetelmää noudattaen, missä viiniä juoksutetaan tynnyristä toiseen, ylhäältä alas. Kerroksittain kasatuista tynnyreistä valutetaan viiniä siten, että jokaisessa pullotuksessa on mukana vanhaa, jopa vuosikymmenet kypsynyttä viiniä. Tila pullottaa viinejään useaan kertaan vuoden ympäri, mutta isompiin toimijoihin verrattuna jokainen tynnyri maistetaan erikseen ennen pullotusta, millä varmistetaan lopullisen viinin korkea laatu. Kun pullot täytetään alimpien kerrosten tynnyreistä, lisätään ylimpiin kerroksiin uutta viiniä. Näin tynnyrit eivät koskaan täysin tyhjene, vaan eri aikoihin lisättyä viiniä on aina ikääntymässä.

Vaikka markkinoilla sherry usein tunnetaan makeana viininä, vain 10% Gutierrez Colosian tuotannosta koostuu makeista sherryistä. Heidän makeat viininsä tehdään alusta loppuun kuivatuista Pedro Ximénez -rypäleistä, eikä niihin isojen sherrytehtaiden viinien tapaan lisätä sokeria. Tilan hienoimmat Solera Familiar -sarjan viinit ovat kypsyneet jopa yli 50 vuoden ajan.

http://www.gutierrezcolosia.com/


Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin