Friedrich Becker

Friedrich Becker

Weingut Friedrich Becker sijaitsee Saksassa Pfalzin viinialueella, Schweigenin kylässä, vain 500 metrin päässä Ranskan rajalta. Tilan erikoisuus on sen poikkeuksellinen sijainti, sillä jopa 60% tarhoista sijaitsee itse asiassa Alsacen puolella. Tarhojen maaperät ovatkin alsacelaiseen tyyliin tilkkutäkkimäiset, koostuen pääasiassa kalkkikivestä, savesta ja hiekkakivestä. Tämä selittää omalta osaltaan käytössä olevia rypälelajikkeita, jotka ovat yhdistelmä Saksaa ja Ranskaa. 28 hehtaarin tarhoilla kasvaa 70% Pinot-lajikkeita, 10% Rieslingiä, ja 20% sekalaisia lajikkeita, kuten Silvaneria, Gewürztramineria ja Muskatelleria. Tulevaisuudessa tilan tuotanto keskittyy entistä enemmän burgundilaisiin rypälelajikkeisiin sekä niiden valmistamiseen perinteisesti tammitynnyreissä.

Tarhoilla käytetään osittain luonnonmukaisia metodeja, mikä tarkoittaa muun muassa tuholaisten torjuntaa leppäkerttujen avulla. Tarhojen ekologinen monimuotoisuus ja köynnösten terveys ovat Beckerille laatuviinin valmistuksen lähtökohtia. Kuivien viinien valmistuksessa ei sallita lainkaan jalohomeen tartuttamia rypäleitä, jotka karsitaan jo tarhoilla rypäleitä käsinpoimittaessa. Riesling-terttujen annetaan usein uuttua jopa 8-10 päivän ajan ennen käymistä, mikä edellyttää, että rypäleet ovat äärimmäisen hyväkuntoisia ja terveitä.

Friedrich Becker on ollut yksi Pfalzin alueen parhaimmista viinitaloista alkuajoistaan lähtien. Tila on tuottanut viinejään vuodesta 1973, joskin perheen historia rypäleiden kasvatuksen parissa on runsaasti pidempi toiminnan ollessa osa jopa seitsemän sukupolven elämää. Ennen kaikkea nykyinen viinintekijä, vuodesta 2005 tilan toiminnasta vastannut Fritz Becker Junior on kuuluisa Pinot Noir -viineistään, jotka tunnetaan alueella Spätburgundereina. Tilan Pinot Noir on valittu 8 kertaa Saksan parhaimmaksi punaviiniksi, ja Beckerin punaviinit ovatkin monen muun saksalaisen punaviinituottajan esikuvia. Tästä muistuttaa myös pullojen etiketeissä komeileva kettu, joka viittaa Aisoposin faabeliin ketusta, joka haukkui rypäleitä happamiksi onnistumatta itse yltämään niihin. Aikana, jolloin muut alueen tuottajat eivät vielä uskoneet Pfalzin punaviinien pontentiaaliin, sai Becker Senior kummastusta osakseen istuttamalla tarhoilleen Pinot Noiria. Aika on näyttänyt, että Senior oli oikeassa!

Beckerin viininvalmistuksessa kulmakivenä on riittävä aika, ja viinit saavatkin levätä sakan päällä ilman sulfiittilisäyksiä mahdollisimman pitkään. Lisänsä erityisesti punaviinien laatuun antavat kypsytyksessä käytettävät tammitynnyrit, jotka ovat käytännössä katsoen parhaimpia, mitä maa päällään kantaa. Iso osa Beckerin kellarissa olevista tynnyreistä tulee suoraan Domaine de la Romanée-Contin kellarista Burgundista yhden viinisadon kypsytyksen jälkeen. Kuten jokainen viinintuntija tietää, DRC:n tilalla käytettävät tynnyrit ovat taatusti maailman parhaiden tynnyrinvalmistajien käsialaa!

Weingut Friedrich Becker kuuluu Saksan laatuviinintuottajien VDP-järjestöön. VDP-viiniluokitusstandardiin kuuluvat tilat tuottavat alueen parhaimpia viinejä ja ovat läpäisseet laadunvalvonnan kriteerit, jotka ovat monin tavoin saksalaista lainsäädäntöä tiukempia.

Tilan omilta tarhoilta saatava vuosituotanto vaihtelee 120-140 000 pullon välillä.

https://www.friedrichbecker.de/en/1/home.html


Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin