Ferrer Bobet

Ferrer Bobet

Prioratin ytimessä Porreran alueella majaansa pitävän Ferrer Bobetin viinitilan johtoajatuksena on kunnioittaa alueen viljelyperinteitä sekä sosiaalista ja ekonomista kehitystä. Lisäksi projekti kumartaa kahden ystävyksen intohimolle maailmaa ja viinikulttuuria kohtaan, ja erityisesti niille viininrakastajille, jotka etsivät puhdaspiirteisiä, harmonisia ja maaperän mineraalisuutta esiintuovia Prioratin viinejä.

Ferrer Bobet lanseerattiin vuonna 2008, jolloin Sergi Ferrer-Salat ja Raül Bobet julkaisivat ensimmäiset vuosikerran 2005 viininsä, Vinyes Vellesin ja Selecció Especial Vinyes Vellesin. Viininrakastajan ja huippuviinintekijän yhteinen projekti oli alkanut jo vuonna 2002 pitkäaikaisten suunnitelmien ja vuosikausien haaveilun jälkeen. Molemmat näistä viineistä valmistetaan alueen vanhimpiin, korkeimpiin ja jyrkimpiin lukeutuvilta tarhoilta, joiden potentiaali reflektoida alkuperäänsä on kiistaton. Porreran alue on Prioratin viileimpiä koillistuulten ja Välimeren ilmavirtojen ansiosta. Päivien ja öiden väliset lämpötilanvaihtelut tuottavat rypäleitä, joiden fenolinen kypsyys on sadonkorjuun aikaan optimaalinen ja luontainen hapokkuus, raikkaus ja aromaattisuus tallella. Tarhojen maaperä koostuu lähestulkoon puhtaasti mustasta liuskekivestä, joka paikallisesti tunnetaan nimellä llicorella. Tarhojen Carignan- ja Garnacha-köynnökset ovat lähestulkoon satavuotiaita, joten niillä on ollut aikaa adaptoitua alueen olosuhteisiin.

Ferrer Bobetin omat uudet tarhat istutettiin vuosina 2004 ja 2005. Lajikkeiksi päätyivät klassisten alueen lajikkeiden lisäksi myös Syrah, Cabernet Sauvignon, Viognier ja Roussanne. Nämä köynnökset istutettiin terassoiduille rinteille ja käytetyt kloonit sekä juurakot tuottavat pieniä satomääriä köynnösten kasvaessa tasapainoisesti. Näiden tarhojen rypäleistä valmistuu tilan kolmas viini, Ferrer Bobet, joka julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2015. Tilan alue kattaa 70 hehtaaria, joskin vain 15 hehtaarin alueella kasvaa viiniköynnöksiä, sillä myös muulle alueen luontaiselle ja uniikille kasvustolle haluttiin jättää tilaa. Kaikkia tarhoja viljellään täysin luonnonmukaisin menetelmin, eikä tuholaisten torjunnassa käytetä synteettisiä kemikaaleja.

Ferrer Bobetin viininvalmistus kunnioittaa armottomalla työllä viljeltyjä raaka-aineita. Viinitila on arkkitehtuurinen taidonnäyte, joka on rakennettu rinteeseen ja osittain maan alle. Tilat on suunniteltu tukemaan viinin kulkemista viinimössä mahdollisimman luontevasti, ennemmin painovoiman kuin pumppujen välityksellä. Tarhoilta käsinkorjatut rypäleet tuodaan viinimöön 10kg koreissa, jolloin rypäleet säilyvät kokonaisina. Rypäleet sortteerataan rypäle rypäleeltä kahteen kertaan. Käyminen tapahtuu 15- ja 30-hehtolitraisissa astioissa, mitkä mahdollistavat jokaisen palstan erillisen vinifioinnin. Suurin osa käymisastioista on valmistettu tammesta, mikä mahdollistaa tammen integroitumisen viiniin jo käymisvaiheessa. Käymisen jälkeen viinit kypsyvät ranskalaisissa tammitynnyreissä vähintään 15 kuukauden ajan, ja ne pullotetaan ilman kirkastusta ja suodatusta.

Tilan vuosituotanto on noin 50 000 pulloa.

https://ferrerbobet.com/

Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin