Ercole
Yhdysvaltalainen Weston Hoard työskenteli vuosien ajan Piemonten tarhoilla ja kellareissa yhdessä nelijalkaisen ystävänsä Ercolen kanssa. Pisimmän pestinsä Weston teki kuuluisan Paolo Scavinon kellarissa. Palattuaan kotimaahansa hän perusti The Piedmont Guy -nimisen firman, jonka ajatuksena oli tuoda piemontelaisia viinejä Yhdysvaltain markkinoille. The Piedmont Guyn valikoimista löytyykin useita intohimoisia viinintekijöitä, joiden ansiosta Piemonten alue tunnetaan ympäri maailman.
Westonin ystävä Ercole oli labradorinnoutaja, joka vuosien yhteiselon jälkeen nukkui hiljattain pois. Samaan aikaan Westonilla heräsi ajatus tuottaa Yhdysvaltain markkinoille viinisarja, joka olisi useampien ihmisten tavoitettavissa lähestyttävän tyylinsä ja kilpailukykyisen hintapisteensä kautta. Ercolen menehdyttyä Weston nimesi piemontelaisia lajikkeita esittelevän mutkattoman viinisarjansa entisen ystävänsä kunniaksi.
Projektiin löytyi sopiva tuottaja Monferraton historialliselta alueelta. Erityisesti Monferrato tunnetaan Barberan syntypaikkana. Sukupolvia vanha osuuskunta antoi mahdollisuuden tuoda viineissä esiin niiden oikeat tekijät, paikalliset viininviljelijät. Weston halusi viineillään kunnioittaa viljelijöiden merkittävää roolia alueen alkuperäislajikkeiden ja viinintuotannon historian jatkamisessa. Osuuskuntaan kuuluvat tuottajat työskentelevät pääsääntöisesti vanhojen 30-50-vuotiaiden köynnösten parissa. Kaikki tuottajat noudattavat tarhatoiminnoissaa lotta integrate, eli lutte raisonnéen periaatteita, ja osa on myös orgaanisesti sertifioituja. Tarhoilla ei siis käytetä systemaattisia kemikaaleja ja sekä viininvalmistus että pullotus on tehty sertifioidusti vegaaniystävällisesti.
Ercolen viinit päätettiin pakata 1-litraisiin pulloihin, jolloin ne myös ulkonäöllisesti viestivät jokaiselle sopivasta tyylistään. Kaada siis lasiisi maukas ja mutkaton Rosso tai Bianco, ja fiilistele hetki Italiaa!
https://thepiedmontguy.com/ercole