Ducourt

Ducourt

Ducourtin perheen tarina Bordeaux'n viinintuottajana sai alkunsa vuonna 1858, kun perhe hankki itselleen Château des Combesin ja asettui asumaan Ladauxiin, Entre-Deux-Mersin alueelle. Alkuun Pierre Ducourt ja sen jälkeen hänen lapsensa ja lapsenlapsensa alkoivat hoitaa tilukselle kuuluvia viinitarhoja ja hedelmäpuita. Viiniäkin valmistettiin, mutta lähinnä perheen omaan käyttöön ja työntekijöiden palkan lisäksi. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen tilan 9 hehtaaria kattavien viinitarhojen hoidosta alkoi muodostua perheen päätoimi, minkä myötä tiluksille rakennettiin viinimö ja viinikellari. Ammattimaiseksi bisnekseksi tilan viininviljely ja -tuotanto muokkaantui Henri Ducourtin ottaessa tilan haltuunsa vuonna 1951, kehittäen toimintaa myöhemmin yhdessä kolmen lapsensa, Marie Christinen, Philippen ja Bernardin kanssa. Henri hankki perheelle muitakin lähellä sijaitsevia tiloja, ja tänä päivänä Ducourt on yksi Bordeaux'n suurimmista viinintuottajista hallitessaan jopa 480 hehtaaria ja 14 eri châteauta jopa kuuden eri alkuperäalueen alla.

Château d'Hauretsin perhe hankki vuonna 1983 ensisijaisesti Henrin ja vaimonsa Simonen kodiksi sekä ajanviettopaikaksi perheelle ja heidän ystävilleen. Tiluksien 29,5 hehtaarilta viinitarhoilta alettiin kuitenkin valmistaa myös viiniä. Tilalla viljellään pääasiassa Sauvignon Blancia ja Merlota, mutta myös hieman Muscadellea, Semillonia ja Cabernet Sauvignonia.

Perheyrityksenä toimivan Ducourtin pääenologina ja kaikesta viininvalmistuksesta vastaavana on vuodesta 2004 alkaen toiminut Jérémy Ducourt. Vuonna 2010 myös Jérémyn veli Jonathan liittyi tiimiin ottaen vastuulleen viinien myynnin ja markkinoinnin. Vuonna 2020 tila aloitti konversion luonnonmukaiseen tuotantoon 33 hehtaarin tarha-alueella. Lisäksi perheellä on 51 hehtaarin verran ekologisesti hoidettua metsäaluetta.

Kaikissa Ducourtin perheen viinien etiketeissä komeilee krokotiilin kuva. 1980-luvulla Henri Ducourtin tarmokasta bisneshenkeä vierestä seurannut naapuri piirsi krokotiilin pylvääseen ja asetti sen Henrin hankkimien tarhojen läheisyyteen. Henriä piirros huvitti, ja rakentaessa kellariaan uusiksi, hän halusi krokotiilin koristamaan jokaista tynnyriä. Sittemmin krokotiilista on tullut koko perheen symboli.

Vuosikymmenten saatossa tilan toimintoja on kehitetty valtavasti, jotta ne vastaavat nykypäivän laatustandardeja. Tarhojen istutustiheyttä on tiivistetty ja kellareista löytyy niin ajanmukaisia puristimia, lämpökontrolloituja terästankkeja kuin hellävaraisia suodattimia. Pitkästä historiastaan huolimatta perhe jatkuvasti innovoi ja kehittää uutta testaten muun muassa taudeille resistantteja lajikkeita, tehden tutkimustyötä erilaisten korkkien parissa ja edistäen tarhojensa elinvoimaisuutta. He olivat myös ensimmäinen alueen tila, joka pakkasi viininsä hanapakkaukseen jo reilut 35 vuotta sitten!

Château d'Hauretsin vuosituotanto on noin 216 000 pulloa.

Lue lisää!


Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin