Verkkokauppamme osto-ominaisuudet aukeavat syksyllä! Mikäli haluat tilata tuotteita ota yhteyttä myyntiin.

Dr. Wehrheim

Dr. Wehrheim

Dr. Wehrheim on perhetila, joka on tuottanut viinejä Saksan Pfalzissa vuodesta 1920 alkaen. Luonnolliset tuotantomenetelmät ovat yksi viininvalmistuksen kulmakivistä ja kaikki tilan viinit tuotetaan luomumenetelmin. Tilaa johtavat isä Karl-Heinz poikansa Franz Wehrheimin kanssa. Kaksikko tunnetaan laadukkaista ja tasapainoisista viineistä, jotka edustavat tyylikkäästi alkuperäänsä. Isoisä Dr. Heinz Wehrheim Senior on vetäytynyt jokapäiväisestä ydintoiminnasta tukijoukkojen puolelle, mutta hänen vankkaa tietotaitoaan pidetään yhä suuressa arvossa tilalla.

Wehrheimin tilukset kattavat 17 hehtaarin pinta-alan ja tuotanto keskittyy alueelle tyypillisiin rypälelajikkeisiin, Rieslingiin, Weisser Burgunderiin (Pinot Blanc) ja Spätburgunderiin (Pinot Noir). Näiden ohella tilalla viljellään pieniä määriä Pinot Gris'tä, Chardonnayta, Silvaneria, Muskatelleriä, Merlotia ja Cabernet Sauvignonia. Wehrheimin viinitila kuuluu saksalaisten laatuviinintuottajien VDP-järjestöön ja on yksi sen vanhimmista jäsenistä. 

Kellarilla sovelletaan perinteisiä tuotantomenetelmiä moderniin teknologiaan. Viinistä riippuen käymisastioina käytetään terästankkeja tai tammitynnyreitä. Käymisprosessin jälkeen viinit saavat levätä tarvitsemansa ajan, sillä viinit lasketaan liikkeelle vasta kun niiden arvioidaan olevan tarpeeksi kehittyneitä ja ekspressiivisiä. Ainutlaatuiset kasvualueet pyritään tuomaan esille jokaisessa viinissä.

Wehrheimin tuotanto on noudattanut biodynaamisia periaatteita vuodesta 2007 lähtien. Luomusertifikaattia viinit ovat kantaneet vuodesta 2010. Perhetuottaja uskoo luonnollisten tuotantomenetelmien heijastuvan viiniensä makuprofiileissa, mutta olennaisena lisäarvona pidetään myös ympäristövastuullisia tuotantotapoja, jotka mahdollistavat otolliset viininviljelyolosuhteet myös seuraaville sukupolville. Wehrheimilla arvostetaan saksalaisten viinialueiden kulttuuri-historiallista perintöä ja sen vaaliminen on yksi toiminnan tärkeistä pilareista. Kellarissa käytettävää vettä lämmitetään aurinkovoiman avulla ja energiankulutukseen kiinnitetään huomiota. Vuonna 2018 tila onnistui valitsemillaan toimilla säästämään jopa 8 656kg hiilidioksidia.

https://weingut-wehrheim.de/


Sulje (esc)

Grand Crew

Me Viinitiellä uskomme, että Suomi on valmis parempaan viini- kulttuuriin. Ihmiset janoavat laatua, vastuullisuutta ja tarinoita yhä useammassa lasissa. Siksi haluamme olla entistäkin enemmän tämän kulttuurimuutoksen soihdunkantajia ja tuoda paremmat viinit kaikkien saataville.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin