Domaine Guy Robin

Domaine Guy Robin

Domaine Guy Robin et Fils on perinteikäs perhetila, jonka historia Chablis’n viinintuottajana alkoi vuonna 1845. Sen huomattavat 20 hehtaaria kattavat tarhat tarhat ympäröivät Chablis’n kylää jyrkillä kaakkoon viettävillä rinteillä ja hyötyvät näin ollen maksimaalisesta auringonpaisteesta. Tila on siitä erityinen, että sen köynnöksistä jopa 80% on vanhoja, kiitos Marie-Angen isän, joka 1950-1960-luvuilla istutti lukuisia tarhoja alueella. Näinollen tilalla on hallussaan huikea määrä arvopalstoja niin Premier kuin Grand Cru -tarhoilla.

Guy Robinin tarhat sijaitsevat Chablis’n arvostetuimmilla palstoilla: Grand Crut tulevat Bougrosin, Valmurin, Blanchot’n, Les Clos’n ja Vaudésirin tarhoilta. Premier Crut puolestaan Montmains’n, Mont de Milieun, Montée de Tonnerren, Vaillons’n ja Butteaux’n tarhoilta. Tarhoilla työskentelee kolme työntekijää ympäri vuoden ja tulevaisuudessa hevosvoimaa pyritään käyttämään tarhoilla mahdollisuuksien mukaisesti. Tarhojen erilaisuuden ansiosta Domaine Guy Robinin Chablis’t tarjoavat laajan kirjon alueen viinejä ja kemikaalien käyttöä rajoittamalla viinit ilmentävät lisääntyvissä määrin alkuperäänsä.

Tilan johdossa on vuodesta 2007 alkaen toiminut neljännessä sukupolvessa Marie-Ange Robin, jonka luonnonmukainen ja vähäisen intervention tyyli on kerännyt laajalti kehuja ja palkintoja. Marie-Ange toimi aiemmin taidekauppiaana Pariisissa, mutta palasi kotitilalleen ja viettää tätä nykyä aikaansa gallerioiden sijaan kellarissa. Tilan viininvalmistus on hyvin perinteistä, ja Marie-Angen isän menehdyttyä vuonna 2015 hänen apunaan kellareissa on myös konsultoiva enologi. Rypäleet poimitaan tarhoista ja vuosikerrasta riippuen koneellisesti ja käsin, ja pääsääntöisesti melko myöhään. Koneellisen korjuun myötä sadonkorjuu on nopeampaa, sillä käsin tehtynä se veisi 40 hengeltä jopa kolme viikkoa. Viinit käyvät ilman lisättyjä hiivoja ja kypsyvät pääasiassa erittäin vanhoissa tammitynnyreissä sakan päällä. Premier ja Grand Cru -viinien kypsytyksessä käytetään 10% uutta tammea. Viinejä ei kirkasteta ja rikkidioksidia lisätään vain rypäleiden puristuksen ja pullotuksen yhteydessä.

Tilan vuosituotanto vaihtelee vuosikerrasta riippuen 40-60 000 pullon välillä.

http://www.domaineguyrobin.com/


Sulje (esc)

Grand Crew

Me Viinitiellä uskomme, että Suomi on valmis parempaan viini- kulttuuriin. Ihmiset janoavat laatua, vastuullisuutta ja tarinoita yhä useammassa lasissa. Siksi haluamme olla entistäkin enemmän tämän kulttuurimuutoksen soihdunkantajia ja tuoda paremmat viinit kaikkien saataville.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin