Domaine Béatrice & Pascal Lambert

Domaine Béatrice & Pascal Lambert

Béatrice & Pascal Lambertin viinitila sijaitsee Loiren laaksossa Chinonin alueella, missä pariskunta viljelee yhdessä poikansa Antoinen ja tiiminsä kanssa alueen kahta tyypillistä lajiketta. Tarhojen kokonaispinta-ala kattaa 25 hehtaaria, joista 20 hehtaaria on Cabernet Francia ja 5 hehtaaria Chenin Blancia. Pascal Lambert perusti tilan vuonna 1987 Chinonin itäpuolella sijaitsevaan Les Chesnaiesin kylään, missä tarhat sijaitsevat hiekan, soran, kalkkikiven ja saven muodostamilla mailla. Vuoteen 1995 mennessä kaikkia tilan tarhoja hoidettiin täysin luonnonmukaisesti ja Ecocertin sertifikaatti toiminnalle saatiin vuonna 2005. Biodynaamisia periaatteita alettiin seurata Nicolas Jolysta inspiroituneena, ja vuodesta 2012 eteenpäin viinit ovat olleet Biodyvinin sertifioimia. Lamberteille biodynaamisuus tarkoittaa parhaimman mahdollisen tasapainon löytämistä kasvien ja niiden elinympäristön välillä. Tärkeänä osana tätä tasapainoa ovat myös ihmiset, jotka elävät köynnösten rinnalla koko niiden elämänkaaren ajan. Terveitä köynnöksiä ei olisi, ellei niitä joku hoitaisi, eikä laadukasta viiniä valmistuisi, jos rypäleitä ei kerättäisi tai niitä jalostettaisi toimivien tuotantovälineiden avulla. Lambertien mukaan maa antaa ihmisille mahdollisuuden työntekoon, ja olisi silkkaa tyhmyyttä olla käyttämättä tätä mahdollisuutta.

Lambertien tarhoilla olevia köynnöksiä ei ole valikoitu kloonikatalogeista, vaan köynnökset on istutettu sukupolvien ajan kerätyn massale selectionin perusteella. Köynnösten leikkuuajankohta päätetään kuunkierron perusteella. Tarhatyöskentelyssä ei käytetä vuoden aikana mitään kemikaaleja. Köynnösten alapuolista maaperää työstetään hevosten auttamana, jottei tarhoilla kasvava ruoho kilpaile liikaa saatavilla olevista ravintoaineista ja mineraaleista köynnösten kanssa. Köynnösrivien väliin istutetaan vuosittain muuta kasvustoa, kuten sinappia, kauraa, rapsia ja ruista, jotka auttavat maaperän kupari- ja sulfaattipitoisuuksien tasapainottamisessa sekä typen tuotossa. Näiden kasvien juurakot auttavat maaperän monimuotoisuuden kehittymisessä ja rikastuttavat viininviljelyn muuten monokulttuurista luonnetta. Tilan rypälemäskistä, leikkuujätteistä, puunkuorista sekä lehmän- ja hevosenlannasta valmistetun ja biodynaamisilla preparaateilla sekä maitohappobakteereilla täydennetyn kompostin käyttö tuo oman osuutensa tarhojen elinvoimaisuuteen. Satomääriä rajoitetaan silmujen poistolla ja köynnösten terveydestä huolehditaan tarkalla lehtityöskentelyllä sekä erilaisilla kasviuutteilla.

Käsin tehtävän sadonkorjuun jälkeen rypäleiden saapuessa tarhoilta viinimöön ne sortteerataan tarkoin. Rankojen poiston jälkeen rypäleet kaadetaan tankkeihin ilman pumppujen apua, jolloin rypäleet eivät murskaudu liian väkivaltaisesti. Viinien käyminen alkaa sementti- ja tammiastioissa luonnollisen hiivakannan avulla. Lämpötilaa kontrolloidaan, mutta käymisprosessit ovat hitaita ja kestävät pitkään. Kypsytysastioina käytetään sementtitankkien lisäksi erikokoisia tammiastioita ja -tynnyreitä, sekä toscanalaisesta savesta valmistettuja amforoita. Tankit lapotaan ja viinit pullotetaan kuun asema huomioiden otollisiksi koettuina ajankohtina. Rikkidioksidia viineihin lisätään vasta pullotuksen yhteydessä.

Lambertien viineissä maistuu niiden alkuperä sekä rypäleiden kiistämättömän korkea laatu. Pariskunnan maanläheinen asenne ja luontoa kunnioittavat periaatteet tekevät näistä viineistä rehellisen uniikkeja esimerkkejä siitä, mitä Loiren laaksolla on tarjota viinimaailmalle.

Tuottajalla on Biodyvin-sertifikaatti.

https://chinonlambertbio.com/


Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin