
Dit Celler
Dit Celler ponnistaa DO Montsantin alueelta, Espanjan katalaanimaakunnan ytimestä. Dit Celler on ensimmäinen luomuviinitila alueella, joka syleilee legendaarista Prioratin viinituotantoaluetta ympäröiden sen kaikista ilmansuunnista. Tilan tuotanto on määrältään pientä, vain noin 75 000 pulloa vuosittain, mutta laadultaan sitäkin tasokkaampaa.
Dit Cellerin takana on Azul y Garanzastakin tuttu Dani Sanchez, joka valmisti ensimmäisen viininsä alueella vuonna 2008. Danin usko Montsantin alueen potentiaaliin on luja kuin peruskallio. Siitä puheen ollen, maaperän koostumus lienee ainoa asia, joka erottaa Montsantin kuuluisasta isoveljestään, Prioratista. Ilmasto ja rypälelajikkeet ovat samanlaiset, samoin maanmuodot ja viininvalmistusmenetelmät. Vain Montsantin punainen maaperä paljastaa, että sen koostumuksessa on muutakin kuin naapuripitäjälle tyypillistä liuskekiveä, nimittäin rautapitoista savea ja valkoisia kiviä.
On onni onnettomuudessa, että Montsantin vieressä oleva Priorat on maailmankuulu. Tähtiaseman vuoksi Prioratin hintataso on noussut taivaisiin, minkä seurauksena kuluttaja joutuu maksamaan viinistä tähtitieteellisiä summia. Montsant sen sijaan odottaa yhä kansainvälistä löytämistään, mikä tarkoittaa kahta asiaa: sitä, ettei nautiskelijan tarvitse rikkoa säästöpossuaan päästäkseen nauttimaan herkullisesta viinistä ja toisekseen sitä, ettei Dani Sanchezin kannata vielä vaihtaa viinintekoa golfin peluuseen Thaimaassa.
https://www.azulygaranza.com/
Tule mukaan luomaan parempaa viinikulttuuria
Me Viinitiellä uskomme, että Suomi on valmis parempaan viini- kulttuuriin. Ihmiset janoavat laatua, vastuullisuutta ja tarinoita yhä useammassa lasissa. Siksi haluamme olla entistäkin enemmän tämän kulttuurimuutoksen soihdunkantajia ja tuoda paremmat viinit kaikkien saataville.
Liity Viinitien Grand Crew -yhteisöön ja olet mukana tekemässä parempaa viinikulttuuria.
Shopify-verkkokaupat © 2025, Viinitie Oy