Verkkokauppamme osto-ominaisuudet aukeavat syksyllä! Mikäli haluat tilata tuotteita ota yhteyttä myyntiin.

Dissegna

Dissegna

Friulin ja Veneton välimaastossa sijaitsevan Dissegnan viinitilalla viiniin suhtaudutaan intohimolla. Näin on tehty jo kolmen sukupolven ajan, sillä tilaa tänäpäivänä luotsaava Francesco jatkaa isänsä Giovannin ja isoisänsä Antonion jalanjäljissä valmistaen viinejä, joista ensimmäiset luotiin jo vuonna 1925. Isänsä työskentelyä seuratessaan Francesco oppi huomioimaan luonnon oman rytmin, ja kuinka viininviljelijän oli parempi muuttaa omaa tekemistään sen mukaiseksi, ennemmin kuin pyrkiä muuttamaan luontoa omiin tarkoituksiinsa. Näinollen Francesco päätti vuonna 1998 siirtyä noudattamaan täysin luonnonmukaisia viininviljelysmenetelmiä tarhoillaan. Isänsä tapaan Francesco näkee viiniköynnökset kuin äitihahmon, ja niiden synnyttämät viinit kuin lapset, joista jokaisella on oma persoonansa ja joista jokainen ilmaisee alkuperäänsä omalla tavallaan. Toiveena on, että Francescon nuori tytär, Maddalena, kokisi aikanaan perhetilan jatkamisen omaksi kunniatehtäväkseen aiempien sukupolvien tapaan. Ainakin monimuotoisen luonnon mahdollistama rikas elinympäristö ja sen hyönteiset ovat saaneet Maddalenan kiinnostumaan ekosysteemistä ja kunnioittamaan sen suojelua.

Dissegnan perheen 15 hehtaarin tarhat sijaitsevat kalkkipitoisilla savimailla. Tarhoilla vallitsee Adrianmeren ilmasto, joka leudontaa alueen sääolosuhteita niin kesällä kuin talvella. Luonnonmukaisen viininviljelyksen oppien mukaan tarhoilla ei käytetä kasvi- eikä tuholaismyrkkyjä, ja maaperän elinvoimaisuutta ylläpidetään köynnösrivien välissä kasvavan ruohikon avulla. Tarhojen oma elinvoimaisuus mahdollistaa köynnösten hyvinvoinnin myös tautien tai kuivuuden uhatessa tarhoja.

Kellareissa viinit valmistuvat luonnollisesti läsnäolevan hiivakannan avulla. Viinejä valmistetaan paitsi alueen perinteisistä rypälelajikkeista, myös kansainvälisesti tunnetuista rypäleistä. Viinitien valikoimista löytyvät luomusertioidut Prosecco-kuohuviinit ovat taidonnäytteitä siitä, mihin Glera lajikkeena pystyy.

Vuodesta 2010 alkaen Dissegnan tilan toiminnot on mahdollistettu 90% aurinkoenergian avulla, jolloin viinintuotannon ympäristöjälki on minimaalinen. Käymisprosessissa käytetty vesi puhdistetaan ja käytetään uudelleen tarhoilla. Dissegna yhdistääkin toiminnassaan perinteisiä arvoja ja erilaisia innovaatioita, minkä johdosta sen on mahdollista valmistaa viinejä myös tulevaisuudessa ympärillä olevaa luontoa kunnioittaen.

Tilan vuosituotanto on noin 130 000 pulloa.

https://www.dissegnavini.com/en/home/


Sulje (esc)

Grand Crew

Me Viinitiellä uskomme, että Suomi on valmis parempaan viini- kulttuuriin. Ihmiset janoavat laatua, vastuullisuutta ja tarinoita yhä useammassa lasissa. Siksi haluamme olla entistäkin enemmän tämän kulttuurimuutoksen soihdunkantajia ja tuoda paremmat viinit kaikkien saataville.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin