Daniel Gómez Jiménez-Landi

Daniel Gómez Jiménez-Landi

Daniel Landi on yksi Espanjan seuratuimpia viinintekijöitä, ja tähän on syynsä. Alkujaan Méntridasta kotoisin oleva Dani syntyi viininviljelijäperheeseen, joka oli tottunut myymään rypäleensä paikalliselle osuuskunnalle. Jo nuorena Dani tiesi viininvalmistuksen olevan kutsumuksensa, muttei tietenkään voinut ennustaa olevansa eräs päivä yksi merkittävimmistä nuorista viinintekijöistä, joka vie maailmalle uniikin tyylin espanjalaisen Garnachan sanomaa.

Mitään sen kummempaa Danin tarinassa ei ole. Monen muun ikätoverinsa tapaan hän päätti alkaa hoitaa perheensä tarhoja vastuullisesti niiden alkuperäislajikkeita ja vanhoja köynnöksiä vaalien. Siinä missä Garnacha on pitkään ollut työhevosen roolissa Espanjassa, on Dani sielunveljineen tehnyt siitä yhden maan mielenkiintoisimmista lajikkeista erityisesti kasvatettuna Sierra de Gredosin graniittisella maaperällä. Kansainvälisesti Gredosin garnachoja verrataankin usein Burgundin pinot noireihin ja Pohjois-Rhônen syrah-viineihin.

Danin ensimmäinen pesti viinintekijänä oli hänen serkkunsa perustamalla Jiménez-Landin viinitilalla. Vuonna 2012 hän kuitenkin päätti alkaa tuottaa viinejä omalla nimellään pitäen osan perheen tarhoista itsellään ja laajentaen tarha-alueitaan ostamalla ja vuokraamalla muutamia palstoja. Danin tarhat sijaitsevat sekä Méntridan alueella, Sierra de Gredosin graniittisen vuoristoalueen eteläpuolella, että Ávilan provinssissa pohjoisessa. Méntridassa sijaitseva El Real de San Vicenten kylä on alkulähde Las Uvas de la Ira Albillo ja Las Uvas de la Ira Garnacha -kyläviineille, jotka valmistetaan valkoisesta Albillosta ja punaisesta Garnachasta. Samassa kylässä sijaitsee myös yli 60-vuotias Garnacha-tarha, jonka rypäleistä valmistuu Cantos del Diablo. Pohjoisessa Ávilassa sijaitsevassa Las Iruelasin kylässä syntyy El Tiemblon ja Cebrerosin kylässä liuskekivinen El Reventón. Lisäksi Las Iruelasin voimakkaita Garnacha-viinejä tuottava tarha koostuu yli 60-vuotiaista köynnöksistä, jotka kasvavat savisen ja hiekkaisen graniitin sekä liuskekiven täyttämällä maaperällä.

Kaikkia Danin tarhoja yhdistää niiden korkea sijainti, hyvin vettäläpäisevä kivinen maaperä sekä leuto mikroilmasto. Nämä ominaispiirteet tekevät kasvukaudesta pitkän tuottaen aromikkaita ja alkoholipitoisuudeltaan tasapainoisia viinejä. Sadonkorjuu sijoittuu useimmiten lokakuulle, jolloin tilkkutäkkimäisten tarhojen rypäleet poimitaan käsin ja käytetään spontaanisti kokonaisina terttuina isoissa ranskalaisissa tammiastioissa. Viinit saavat kypsyä rauhassa 300-700-litraisissa tammitynnyreissä sekä isoissa astioissa, minkä johdosta rypäleiden ja terroirin ominaispiirteet pääsevät parhaiten esille tammen aromien niitä liikaa maskeeraamatta. Danin kellarista löytyy myös muutamia saviamforoita.

Pieteetillä työskentely ja rypäleiden alkuperää kunnioittava filosofia ovat tehneet Dani Landin nimestä kuuluisan ja herran viineistä erityisen kysyttyjä ympäri maailman. Meidän mielestämme juuri tämä on tapa, jolla maailmanluokan viinit syntyvät, ja ilolla lukeudumme Danin kasvavaan seuraajajoukkoon.

http://www.danilandi.com/


Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin