Château Puygueraud

Château Puygueraud

Thienpontin viinisukuun kuuluva George Thienpont osti silloin 27 hehtaaria kattavan Château Puygueraud’n tilan vuonna 1946. Thienpontin kuuluisan suvun omistuksessa ovat muun muassa sellaiset viinitalot kuin Vieux Château Certan ja Le Pin. Ennen viiniköynnöksiä Puygueraudin tilalla kasvatettiin hedelmiä ja viljaa. Lähes kaikki tilan tarhat uudelleenistutettiin vuonna 1970, jolloin Cabernet Sauvignon -köynnökset korvattiin Merlot’lla, mikä sopi paremmin Bordeaux’n oikean rannan olosuhteisiin. Vuonna 1983 Georgen poika Nicolas otti tilan haltuunsa ja valmisti ensimmäisen vuosikertansa. Seuraavana vuonna tilan viimeisetkin Cabernet Sauvignon -köynnökset revittiin maasta, ja tilan toiminnassa käynnistyi uusi aikakausi. Tarhojen hoidossa ja viininvalmistuksessa Nicolasin apuna on myös hänen poikansa Cyrille.

Tänä päivänä Côtes de Francsin tasangolla sijaitsevien 31 hehtaaria kattavien tarhojen köynnöksistä 70% on Merlota, 25% Cabernet Francia ja 5% Malbecia. Tarhojen maaperä on sekoitus savea ja kalkkikiveä, joiden alta löytyy syvä kerros kalkkipitoista maata. Tarhat sijaitsevat tasaisuudestaan ja matalasta sijainnistaan tunnetun Bordeaux’n oikean rannan lähes korkeimmalla alueella, 117 metriin ylettyvällä tasangolla. Tarhoja kynnetään kevyesti ja talviaikaan köynnösrivien välissä kasvatetaan erilaisia viljoja maaperän rikastuttamiseksi ja hapen lisäämiseksi. Kasvitautien ja tuholaisten torjunnassa käytetään asteittain entistä enemmän biologisia menetelmiä. Köynnösrivien välissä olevaa maata kynnetään rikkaruohomyrkkyjen käyttämisen sijaan, vaikka se lisääkin työtuntien määrää tarhoilla. Köynnöksiä löytyy 4500 per hehtaari ja alati jatkuvan uudelleenistutuksen myötä tarhojen keski-ikä on noin 30 vuotta. Tarhojen köynnösmateriaalina käytetään selection massale -tyyliin aiempia köynnöksiä, jotta tarhan ominaispiirteet ja terroir vahvistuvat, ja nuoret köynnökset ilmentävät alkuperäänsä jo elinkaarensa alusta alkaen. Myös erilaiset operaatiot, kuten lehtien ja ylimääräisten terttujen harventaminen tehdään täysin käsityönä.

Château Puygueraudin kellarista löytyy rivi vuonna 2010 uusittuja terästankkeja sekä sementtitankkeja, jotka mahdollistavat palstakohtaisen ja aiempaa tarkemman viininvalmistuksen, mikä tämän päivän Bordeaux’ssa on jokaisen kunnianhimoisen viinintekijän lähtökohta. Viinit myös kypsyvät ensimmäiset 6 kuukautta sakan päällä terästankeissa, minkä jälkeen ne lapotaan 12-16 kuukauden ajaksi ranskalaisiin 225-litraisiin tammitynnyreihin, joista noin kolmasosa uusitaan vuosittain. Vuonna 2012 tila tuotti ensimmäisen valkoviininsä, jonka rypäleet saadaan laaksossa sijaitsevalta 5 hehtaarin kokoiselta alueelta.

Tilan ykköspunaviinin tuotantomäärä on noin 80 000 pulloa per vuosi.

https://www.puygueraud.com/en/


Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin